miyasa / 我的图书馆 / 新东方张亚哲六级词汇笔记

0 0

   

新东方张亚哲六级词汇笔记

2010-03-28  miyasa

  其中★高概率考点词▲为重点考点词●●其他考点词 ×为永赔词汇

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  97.1

  41.AS a ______ actor,he can perform,sing,dance and play several kinds of musical instruments.

  A.flexible 灵活的,柔韧的 n.flexibility

  ★B.versatile 形容人多才多艺的,形容工具用途广泛的 vers 代表随时可以变换的 n. versatility DVD = Diaital Versatile Disc

  ★C.sophisticated 特定领域成就着著的学识渊博的 女性事故的老练的 naive 女性单纯的 纯真的 naivety n. simple simplicity 单纯

  ×D.productive 具有创造力的 produce

  answer:B

  42.There are not many teachers who are strong ________ of traditional methods in English teacheing.

  A.sponsors 赞助商

  ×(阅读会考)B.contributors 捐款人 捐助人 投稿人 contribution 贡献

  ★C.advocates V 鼓吹 提倡 n.拥护者提倡者 (希腊神话,辩护士,古罗马的辩护场滔滔不绝的人)

  ×D.performers 表演者

  answer:C

  43.We managed to reach the top of the mountain , and half an hour later we began to ______.

  ★A.ascend ⒈上升,攀登 ⒉轻薄的东西升起(烟雾,声音)

  ★B.descend 下降下山

  ★C.decline 衰退 拒绝 下降 (数字及时间的下降)

  D.plunge plunge into 忽然坠落或移动

  a前缀表示上升 ad前缀也代表上升

  由C.得depression 经济萧条 DEPRESSION (大写专有名词)

  jerk 猝然移动(反映)

  jerk response 快速反映 jerk response 快速反映部队

  ex-sport 极限运动

  ex 代表 extreme

  plunge into in air 扑向空气

  maximum 最大限度

  M:代表至高无上得荣耀地位

  constant:永久的,永恒的

  minimum

  answer:B

  ★44.Competition,they believe , _______ the national character rather than corrupt

  A.enforces force 强迫 监督实施强迫执行

  B.confirms affirm 确实 确定

  C.intensifies 程度的增强 压力的增大 intensive 强化的集中的深入的

  D.strengthens (strong strength n)v 增强实力 信念

  competition 竞争 n competitive adj

  rather than 句型前面的动词嘘后面动词的反义词,极端反意句型

  corrupt:消弱崩溃

  collapse:解体

  corruption:腐败

  bribery:行贿受贿

  airfoeces 空军

  intensice reading 精读

  intensive training course 强化课程

  answer:C

  45.The accident ________ him of his sight and the use of his legs.

  A.excluded include包括 clude=shut (关门)包括包含(关在里面)exclude 排除 排斥 拒绝 exclusive n exclusive interview 独家访问

  B.disabled disable:make sb. unable to do sth. 从身心两方面伤害某人

  ★C.deprived deprive sb. of sth. 剥夺 抢夺

  ×D.gripped 紧紧抓住

  the disalbled 残疾人(只有六级用)

  the disadvantaged 弱势群体(美国表示残疾人)

  the advantaged 强势群体

  accident 交通事故

  incident 蓄谋事件

  answer:C

  46.On weekends my grandma usually ______ a glass of wine.

  ★A.subscribes to 同意 支付款项 ★submit to(六级)提交上交递交 describe 描述 ★ascribe to 归因于 归咎于(无名词)

  B.engages in engage 订婚 engage in 忙于做某事 参加某项活动

  C.hangs on 坚韧 坚持(on 漂 浮在空中)

  D.indulges in 沉溺于 纵情于享受于

  葡萄酒只能对酌不能独饮

  变成名词时,后缀为 -scription

  ▲prescribe 开药方

  ▲prescription 药方

  answer:D

  47.The people living in these apartments have free ______ to that swimming pool.

  ★A.access 中性词 have access to 自由进出的权利 accession to WTO accession to = have access to (进入某地的权利,美国越长的词越有文化)

  ×B.excess多余过剩 excessive adj exceed 超越 A match B A跟B一样的水平 A exceed B A超越B

  ×C.excursion 短途旅行

  D.recreations create 娱乐休闲(重新创造)

  entertainment 娱乐

  amusement 娱乐

  answer:A

  ★48.At the party we found that shy girl ________ her mother all the time.

  A.depending on (depend on 不能用于进行时态)independent 独立的不依赖的

  ★B.coinciding with (coincide 两个以上物体面积轮廓相似,事件同时发生意见一致巧合)

  ★C.adhering to adhere to 粘住; 终于 坚持; 遵守法律法规(adhere to ,comply with ,conform to <符合需要及标准>)

  D.clinging to 抱紧掌握

  answer:D

  P169 2000.06 66题

  When you put up wallpaper, should you ___________the edges or put them next to each other?

  A.coincide (两边对齐,墙纸有重叠)

  B.extend (拉伸以后贴上去)

  C.overlap (over 盖住 lap贴一张)

  D.collide (碰撞,2个物体相碰撞)

  answer:C

  49.When a psychologist does a general experiment about the human mind , he selects people ________ and ask them questions.

  A.at length (at last finally(六级) 【完整地,全部地(四级)】

  B.at random = randomly 随意地,偶然地【第50题 deliberately 存心地 故意地】

  C.in essence 本质上地,实质上地(essential 实质的本质的)

  ×D.in bulk 散装地

  psychologist 心理学家

  psycho——有关心理地前缀

  therapy——疗法

  psychotherapy——精神疗法

  obesity,anxiety,insomnia,hypotension心理紧张(tension紧张)

  answer:B

  50.I think she hurt my feelings _________ rather than by accidents as she claimed.

  A.virtually

  B.deliberately 存心地 故意地

  ▲C.literally 逐字逐句地 毫不夸张地 liter = language literature 文学 illiteracy 文盲 exaggerate 夸张

  ★D.appropriately 适当地 适合地(approximately 大约地)

  rather than 句型

  by accidents = at randome

  answer:B

  51.Even though he was guilty , the _______ judge did not send him to prison.

  A.merciful 使人摆脱惩罚和痛苦地 使人获得心灵安慰的 人道主意的 (mercy 仁慈 grace 恩典)

  ★B.impartial 不徇私情的 公正的 part 部分 partial 片面的 impart 传授教授

  C.conscientious 良心 有责任心的认真的(con sci en tious)

  ×D.conspicuous 明显的显著的一人注目的 不择手段让人出名

  guilty 罪过 罪孽

  sin 罪恶

  original sin 原罪

  even though 转折

  answer:A

  52.The education __________ for the coming year is about $4 billion, which is much more than what people expected.

  ×A.allowance 皇帝给宠臣的零花钱,政府颁发的津贴,经费(享受国务院津贴的教授)【subsidy 补助费】

  ▲B.reservation 预定(酒店)(六级每次都是开会酒店满了……)

  C.budget 预算

  D.finace 金融(banking 银行 security 保险 insurance 证券 foundation 基金)

  教育预算

  answer:C

  53.They had a fierce _______ as to whether their company should restore the trade relationship which was broken years ago.

  A.debate 辩论 【(正方,反方)对等力量】

  B.clash 冲突(民族冲突,巴伊冲突)(和某人吵架把杯子【摔了】) crash 坠毁(飞机)

  ×C.disagreement 不一致 分歧

  D.contest 斗争竞争 (斗牛士与牛之间,校际比赛,学院内部的比赛) Cambridge and Oxford

  fierce 激烈的

  severe 严重的严肃的

  as to 为了

  restore (store 存储)the relationship 恢复关系

  recover 恢复(身体,力量 恢复)

  answer:A

  54.They tossed your thoughts back and forth over an hour, but still could not make ________ of them.

  A.impression 感染力 impressed 被某类事务所感染

  B.comprehension (adj. comprehensive 广泛的统一的全面的)

  C.meaning

  D.sense

  ×tossed 抛,扔

  ▲bounce 弹跳 反弹

  bounce shot 篮球从地上反弹到空中的扣篮

  rebound 篮板球

  ▲make sense of 理解弄懂

  could you make sense?你理解了么?

  make full sense of?充分理解

  answer:D

  55.The politician says the will __________ the welfare of the people.(短语题)

  A.prey on 掠夺 折磨

  B.take on 开始从事某件事情

  C.get at = that means 意思是

  D.see to = pay attention to ,look after 强者照顾弱者

  farewell 再见

  tata(音)最时髦的再见用语(西班牙语)(沉默羔羊2)

  toll 鸣响(教堂的钟声)

  arms 武器

  the sun also rises 太阳照样升起

  welfare 福利

  pray 祈祷

  prey 动物世界的弱者

  predatior 强食者

  over predatior 灭掉你响灭掉的人

  pray ;prayer 祈祷者

  answer:D

  ★56.If you _______ the bottle and cigarettes, you'll be much healthier.(短语题)

  A.take off (take 取得拿到)

  B.keep off 远离不接近

  C.get off 下车 离开…… get on 上车 登上……

  D.set off 激起 引起动身启程

  根据句子逻辑意思判断

  不同动词+同一介词 看动作指向

  同一动词+不同介词 看介词指向

  off 远离

  (55题B)take on 穿衣服

  take off 脱衣服 脱下 卸下

  answer:B

  57.He was ________ to steal the money when he saw it lying on the table.

  ×A.dragged (drag 拽 拉 拖)

  B.tempted 诱惑某人做坏事

  ★C.elicited 引起 激起

  D.attracted 被善良美好的东西所吸引

  ★ignite 点燃 引起(阶级仇,民族恨)

  resist the temptation 拒绝诱惑

  中性词 tempting 吸引人的 有趣的

  tempter 诱惑者

  (褒义)attracting 有吸引力

  (中性)lure 引诱

  (贬义)induce 引诱某人做坏事

  terrific

  stunning 极好的

  fantastic(美好的)英国表示好

  gorgeous 华丽的 绚烂的 (美)

  answer:B

  58.Being somewhat short-sighted , she had the habit of ________ at people.

  A.glancing (glance 短暂的一瞥)

  B.peering (peer n 朋友 同事 同志)

  C.gazing gaze at 带感情色彩的凝视

  D.scaning 浏览 扫描 搜索

  at first glance 一见钟情

  instant love、quick love、glance love 一见钟情的爱

  immediate love (美)一见钟情的爱

  peer at = look carefully with difficult

  private = 男性大兵

  GI = Government Issue 女大兵

  ▲landmine 地雷

  ▲undermine 损坏

  whether it be landmines or abyss 无论是地雷还是万丈深渊

  narcissus 自恋

  answer:C

  ★59.Of the thousand of known volcanoes in the world, the ________ majority are inactive.

  A.tremendous 巨大的 高速的 (▲enormous)

  ×B.demanding 耗费时间精力的 需要引起注意的 麻烦的(四级考,六级不考)

  C.intensive 深入的 仔细的 (intesity 地震的强度 浓烈程度)

  D.overwhelming 占绝对优势的 压倒多数的

  ★ volcanoe 火山

  macaco monkey 猕猴

  kiwi 猕猴桃(鸡尾果)

  ★majority 多数 多数派

  minor 少数

  minority 少数民族 少数派

  ●●in terms of

  ●●reservation

  wax 蜡

  waxy 光亮的(头发光光的)

  spiky style (头发一根根分离向上)

  spike 钉子

  intensive reading 精读

  answer:D

  60.In general,matter which lie entirely within state borders are the ________ concern of state goverments.

  ★A.extinct (n ▲extinction 动物的种群灭绝,必然出现选项为 ⑴species 种群 ⑵panda 熊猫 六级用 giant【巨人】panda)

  B.excluding

  ×C.excessive 极端的 超越的

  D.exclusive 独有的 独家的 专享的

  主语:matter 定语从句:which lie entirely within state borders 谓语 are(需要填独有的独家的)

  ex ⑴代表 out ⑵超越 超过

  exceed 超过

  succeed 成功

  give me spicy

  post modern 后现代

  post industry 后工业社会

  answer:D

  61.The peotry of Ezra Pound is sometimes difficult to understand because it contains so many ___________ references.

  A.obscure (重音第二个)

  B.acute (cute 聪明 伶俐 boney 多骨的 bony 美丽的 可爱的)

  C.notable 重要的 显著的 (★odour 气味)

  D.objective 客观的 真实的

  peotry 诗

  references :参考书 典故 推荐信

  reference letter (推荐信)= recommendation letter(推荐信)

  ★absurd 荒谬的 可笑的(男人爱女人 爱不死)

  ★obscure 晦涩的(才华横溢的人 饿不死)

  ★ambiguous 模棱两可的 晦涩难懂的(我辈中人,吃 安毕圭)

  instant dictionary 快速字典(文曲星)

  answer:A

  62.The major was asked to _________ his speech in order to allow his audience to raise questions.

  ×A.constrain(只要在选项中就不选)

  ×B.conduct 指挥(过于简单的词)

  ★C.condense 浓缩 使简介 (density 密度)

  ★D.converge 豫东物体的集聚和汇合 思想和思潮的荟萃(verge 线条【罗马时】)

  con:前缀代表 together

  自己判断太简单的单词一定不会考

  answer:C

  ★63.The morning news says a school bus __________ with a train at the junction and a group of policemen were sent there immediately.

  A.bumped 【bumped against/on 运动物体撞静止物体(bump car)】

  ★B.collided 【collide with 两个运动的物体相撞 两国冲突】

  C.crashed 飞机失事 砸碎 打碎 崩溃【关于崩溃的词:crumple、collapse(倒塌)】

  D.struck【strick 打击、stikingly 令人惊讶地】

  boost you up

  a bundle of pundits 一捆牛人

  fist 拳头

  two-fisted sportsman 全能运动员【two-fisted 左右开弓】

  bite 咬着

  morphine 麻醉剂

  hypnosis 催眠

  bite the bullets 咬住子弹(忍受无端痛苦)

  answer:B

  64.Sometimes patients (分词短语做定语)suffering from severe pain can be helped by "drugs" that aren't really drugs at all ______ sugar pills that contain no active chemical elements.(连词)

  ★A.or rather

  B.rather than

  C.but rather【no…but rather 不是而是】

  D.other than

  severe:严重的

  relieve 缓解

  sugar pills 糖片

  therapy 疗法

  remedy 解决问题地方法 治愈疾病的方法

  comedy 喜剧

  ★★【常考连词】

  or…raher = accurately speaking (用在句中)

  A rather than B 宁要A不要B

  if = provided that (如果)

  all alone (副词)独自独立地

  all the + 形容词比较级(更加 越来越)【副词 连接副词】

  e.g. You will be all the better for a holiday.

  你渡一次假会更好。

  for certain = certianly

  for all that 后面跟从句 = despite that 尽管 虽然

  in that = because

  let alone 至于…更不用说 = not to mention that

  but for = except for ; without 莫非要不是

  but that = except that 后面跟从句

  but then = on the other hand

  now that 既然(用于句首)

  answer:C

  65. We are writing to the manager _______ the repairs recently carried out at the above address.(短语)

  A.with the exception of 【exception 除了】

  B.with the purpose of 【purpose 以…为目的】

  C.with reference to = refer to (提到)

  D.with a view to【view 观点 不是风景】

  介词+名词+介词 只看中间地名词

  ^^^^

  prefer 更喜欢

  preference n 倾向

  right-handed preference

  answer:C

  66.When I said goodbye to her, she _________ the door.(短语题 错题 题意不清楚)

  A.saw me at 在门口看着我

  B.set me off (set off 开始做… 动身启程到…)

  C.sent me to (人不能用sent 打发的意思)【sent Tim to Lejing Tim是一只dog】

  D. showed me to (show sb to the door 把某人送到门口)

  按照英美国家的礼仪,送客人只送到门口

  answer:D

  67.In the meantime,the question facing business is whether such research is __________ the costs.(永不再考题型)

  A.worth

  B.worth of 【sth.(sb.) worth of 钱的数目】

  C.worthy

  D.worthwhile

  ●●trustworthiness 可信度

  trust 信任度

  worthy 值得

  ness 名词后缀

  trusetworthy 值得信任的

  credit card 信用卡

  credibility 信用

  反意:liar 外国人最痛恨别人说他liar

  be worth something = be worth doing something = be worthy of something = be worthy to be soemthing = be worthy of doing something

  现在考试所有的 worth 和 worthy 只出现在阅读中

  answer:A

  68.During the nineteen years of his career,France Battiate has won the ____ of a wide audience outside Italy.

  A.enjoyment

  B.appreciation 赢得了别人地欣赏

  C.evaluation 对于抽象意义的评估评价(人的评估评价)【●●assessment (对物品,比如房子多少钱 不能用到评估我这个朋友多少钱)评估 评价 asset 企业的不动产 财产 资产】

  D.reputation 名声 名望 【fame(famous的名词) prestige 以上均为名声名望】(priviledge 特权)

  tenor 男高音(意大利语)

  ★appr开头的单词

  ★appreciation 赢得了别人地欣赏

  ★appreciable 可以理解的

  ▲appropriate

  ▲approximate

  ▲appreciation

  answer:B

  ★★69.Although most dreams apparently happen _________, dream activity may be provoked by external influences.(三剑客词汇)

  ★A.spontaneously 自发地 自然冲动地【spon】

  ★B.simultaneously 同时地 adv 【simul】

  ★C.homogeneously 同等地 同样地 同等性质地【semi- ——半 homo- = equal homosexual 同性恋 gene 基因 -geneous 代表性质】

  D.instantaneously 瞬间灿烂地 昙花一现地

  apparently

  provocative

  ▲provoked 激怒 激发

  elicit 激起

  ignite 点燃 燃起

  三剑客词汇 A B C

  answer:A

  70.He is holding a ________ position in the company and expects to be promoted soon.

  A.subordinate 初级的 附属的 次要的

  B.succeeding 继承 成功继续【-ceed = to go (exceed 超越 是一个宗教词)】

  C.successive 继续的连续的(success 的形容词)

  D.subsequent 继续连续 (sequence)

  sub suc 都代表under

  subconscious 潜意识的

  subdue 压制 征服

  sublime 庄严的崇高的(lime 门框)

  submarine 潜水艇(yellow submarine)

  submit -mit = send 提交主张

  ★transmit 传播 transmission n

  subscribe 签名 定购 捐助

  -scribe = write

  ▲describe 描述(记下来)

  ▲prescribe 处方(拿药前)

  ▲substitute 代替品 代理人(先写下来)

  ▲subtitle 字母

  ▲suburb 市郊 农村 【urb 城市】

  urban 城市

  urbanization 城市化

  answer:A

  六级会考450个单词左右

  过往的真实考题中题干里的单词拿出来考

  estimate 估价 估计

  97.6的……

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  41. By _______ computation, he estimated that the repais on the house would cost him a thousand dollars.

  A.coarse 粗糙的

  ×B.rude

  C.rough 崎岖的 rough diamond 外表粗糙内心善良的人

  ×D.crude

  B. rude D. crude 是一对难兄难弟 不会考的

  answer:C

  42.Your story about the frog turning into a prince is ________ nonsense.

  A.shear 剪羊毛(做名词为 剪羊毛的剪子)

  ★B.sheer 完全的纯粹的 【by sheer chance 完全处于偶然】

  C.shield 盾牌

  D.sheet 薄片 床单(考试时候的一张纸)

  answer:B

  43.I could see that my wife was _________ having that fur coat, whether I approved of it or not.

  A.intent on 热衷于

  ×B.adequate for(不在六级中选,六级只会考 inadequate 不足够 不充分)

  ×C.short of (不会出现在六级答案中)

  D.deficient in(不足够) de=no 【sufficient 足够的】

  approved of 同意

  account for 包含包括

  answer:A

  44.The __________ runner can run 2 miles in fifteen minutes.

  A.common

  B.average 典型的 通常的

  C.usual

  D.general

  A.C.D.同意——杀掉

  usual 和 general 之间有什么区别 六级不会涉及

  answer:B

  45.One of his eyes was injured in an accident, but after a ________ opration,he quickly recovered his sight.

  A.precise 精确的 【反义词 error (严格意义的反义词)】

  ▲B.considerate 为他人着想的 体谅别人的 consider consideration

  ×C.delicate 容易受伤的 易损的 需要小心或者技巧处理的 (纤弱的 脆弱的 (林黛玉)

  ▲D.sensitive 【sensitive 敏感的 (sensitive to 小动物)】

  『插入 2000 06 48题

  48.The police were alerted that the escaped criminal might be in the ______ .

  A.vain 空的 空虚的

  ★B.vicinity 在附近(in the vicinity)四级词

  C.court 法院

  D.jail 监狱

  answer:B』

  answer:C

  46.As an excellent shooter, Peter practised aiming at both ________ targets and moving targets.

  ×A.stationary (not moving)

  B.standing adj 永久的固定的常设的 standing committee 常务委员会

  C.stable (稳定的 adj.) stability n. 稳定

  D.still 瞬间静止的 寂静无声的 adj.【silence 寂静无绳 quietism 无为主义(思想上) unbehaviorism 政治上的无为主义 tranquil 安静的】

  填反义词

  target n 目标 靶子

  answer:A

  47.In American universities , classes are often arranged in more flexible _________ and many jobs on campus sre reserved for students.

  A.scales 水的刻度 度量衡

  B.ranks 军阶 军衔

  C.grades 阶级 品味 (美国表示年级) degrade (道德)堕落 【先有grade 才有degrade】

  D.patterns 方式 样板 模范 【pattern drama 样板戏 pattern house 样板房】

  flexible 灵活的

  on campus

  slash 抽打 击打 打耳光

  answer:D

  48.The insurance company paid him $10000 in _________ after his accident.

  A.instalment 分期付款 mortgage 贷款购房 mort 砖头

  B.compensation【compensate v 补偿 偿还 付报酬】

  C.substitution 保险代理人 替代物

  D.commission 佣金 酬劳 回扣

  insurance company 保险公司

  ▲com con 表示together

  commingle v 混合

  mingle with 混合

  compose 组成 构成

  compile 聚集 编辑 (with)

  coincide 两件事 同时发生 (with) 意见巧合一致 事情同时发生

  collaborate 合作

  collapse 倒塌

  collide with 运动物体相撞

  concentrate 集中 专心 (集中营)

  concourse 汇流 合流

  condense 浓缩 使简洁

  configuration 外形 组成 轮廓

  fiscal 国库(财宝)

  bond 国债 (乐队)

  confiscate 没收 充公

  conjunction 结合 连接

  consent 同意

  sentiment 感情 情绪

  sentimental 伤感的 忧伤的

  mood 情绪

  in the mood for love 《花样年华》

  ★contaminate 污染

  n. contamination (化学放射性污染)

  tamin = touch

  airpollution(沙尘暴)

  mask 面具

  corrupt 消弱 腐败(直接做形容词 贪污的)

  rupt = break

  counsel 商量 商议

  answer:B

  ×49.The poliltical future of the president is now hanging by a __________.

  ×A.rope 绳子

  B.cord 粗线 细绳 身体上的带状物

  C.string 很细的 象弦一样

  D.thread 丝线 纤维

  考过一次不会再考,粗的会死,细的比较玄

  answer:D

  50.The statue would be perfect but for a few small ____ in its base.

  ×A.mistakes

  B.weaknesses

  C.flaws 差错 瑕疵

  ×D.errors

  mistake 与 error 的区别不会考

  drawbakc 缺陷

  answer:C

  51.Why should anyone want to read ________ of books by great authors when the real pleasure comes from reading the originals.

  A.digests

  B.insights

  C.themes 主题(四级都不考)

  D.leaflets (嫩嫩的叶子) 活页印刷品 反页印刷品 传单

  original 原著

  answer:A

  52.Parents have a legal _______ to ensure that their children are provided with effcient education suitable to their age.

  ×A.impluse 冲动

  B.obligation

  ×C.influence 影响

  D.sympathy 【adj. sympathetic 】

  answer:D

  53.Most nurses are women , but in the higher ranks of the medical profession women are in a ________.

  A.scarecity 缺乏(指物质)

  B.shortage (short)

  C.minimum 最小量 最低额

  D.monority 少数 少数派 少数民族

  but 转折 表示少数

  maximum 最大量 最大额

  minimize 使最小化

  maximize 使最大化

  answer:D

  ▲54.David likes country life and has decided to __________ farming.

  A.go back on 背弃 背叛【back 回来(阻碍)hold back 阻碍】

  B.go in for 以…为兴趣 参加某件事【疯狂的倾向 in=into for 代表forward(往前)】

  C.go through with 完成 做完【through 从A到B(穿越:在一个界面中的二维空间的突破)表示某事完成】

  D.go along with 陪伴同意

  动词 + adv. + 介词

  看副词

  answer:A

  55.Jack was about to announce our plan but I ____________.

  A.cut him short(cut me short)请把我头发剃短 使中断 缩短

  B.turned him out 驱逐 迫使放弃

  C.gave him up 【give sb. up 断绝关系 give up sb. 放弃(很少形容人)】

  D.put him through 【put sb. through 使某人经受考验】

  cut me hear 自首

  answer:B

  56.I am sure I can _______ him into letting us stay in the hotel for the night.

  A.speak (speak + 介词)

  B.talk(talk sb. into sth 劝说 说服)

  C.say

  D.tell

  answer:B

  57.Last year, the crime rate in chicago has sharply __________.

  A.slipped 滑落

  B.lessoned 减小 缩小 —— 后面只能为抽象意义的 影响 或者 重要性

  C.descended

  D.declined 下降(数字 比率) 经济衰退

  『插入 2000.1 第56题

  If you work under a car when repairing it, you often get very ___________.

  A.waxy 象蜡的

  B.slipped 光滑的 湿滑的(形容鱼,泥鳅)也可以形容地面

  C.sticky 粘性的 粘的

  D.greasy 油污的 满身油污的【grease 油脂】

  answer:D』

  非正式文体中 crime rate 也能被 slip (滑落)

  answer:D

  58.The publication of the poet's most recent works will certainly __________ his national reputation.

  A.enhance 增加(价值 声望 吸引力 力量 价格)

  B.strengthen (strong) 使数量形状程度增强

  C.enlarge 扩大具体的范围或尺寸

  ▲D.magnify 放大 扩大 夸大 夸张

  answer:A

  【political image 政治面貌 influx 潮涌一般的多】

  59.Recently a number of cases have been reported of young children ___________ a violent act previously seen on television.

  A.modifying 修改

  B.stimulation 刺激 激励(刺激内需也是这个词)

  C.accelerating加速

  D.duplicating 复制 模仿

  需要的词义为模仿

  ac前缀的词

  access accession

  accede v 允诺 同意

  accelerate 加速 促进

  celer = quick

  62题的D.accumulate 累计聚集

  cumulate = heap up

  ▲cumulative 累计的

  accustom v 使习惯

  acknowledge 使承认

  answer:D

  60.This kind of material can ________ heat and moisture.

  A.delete (高中词汇不考)

  B.compel (comple sb. to do sth. 强迫 迫使)

  ▲C.repel 抵御 驱逐 拒绝

  ×D.constrain

  answer:C

  ★61.Reading _________ the mind only with materials of knowledge , it is thinking that makes what we read ours.

  A.rectifies 改正 纠正(错误行为)【correct 正确 modify 修改】

  B.prolongs 延长时间长度

  C.furnishes 【furnish = provide supply 供 给; 家具装修(furniture 家具 fur 动物皮毛)】

  D.minimises

  zigzag 曲折

  it is thinking that makes what we read ours. 只有思索才能让我们了解自己

  有知识不等于有文化

  answer:A

  62.If the fire alarm is counted,all residents are requested to ________ in the courtyard.

  A.converge 运动物体的会合 不通思想及思潮的荟萃

  B.assemble 人群聚集 组装汽车(零件)

  C.crowd

  D.accumulate

  courtyard 天井 四合院

  castle 城堡

  as —— 前缀的单词

  ascertain 探索 确定 make certain

  assert 主张 断言

  sert = join

  insert 插入

  assume 假定 假设

  assumption

  aswer:B

  63.The work in the office was __________ by a constant stream of visitors.

  A.confused

  B.perplexed

  C.reversed 转变

  D.hampered 阻碍

  A.confused B.perplexed 使绝对意义同义词不能选 都是困惑迷惑

  bewilder 使困惑 迷惑

  C.reversed

  reverse 过程 决定 或政策转至对立面

  auto reverse 自动翻带

  inverse 相反的 反向的

  versus 在比赛中与……相对 = V.S.

  ★hinder 阻碍

  ★hamper 阻碍

  大多采用被动语态

  be hindered by a fact that

  answer:D

  64.The joys of travel, having long ________ the disable , are opening up to virtually anyone who has the means.

  A.omitted

  ●●B.neglected 疏忽忽略(后面直接加宾语)

  ×C.missed 【dismiss 解散 开除 (miss — send missile 导弹)】

  ×D.discarded 【discard 抛弃】

  the disabled 残疾人(蔑视)

  the disadvantaged 弱势群体

  means 方式(美国口语 卑鄙无耻)

  ★virtually 实质地 本质地

  postitive 正面的

  negative 负面的

  『2000.1 第57题

  The damage to his car was __________ ; therefore, he could repair it himself.

  A.considerable

  B.appreciable

  C.negligible

  D.invisible

  可以自我修复 损坏小 可以忽略不计

  answer:C』

  answer:B

  65.Fewer and fewer of today's workers expect to spend their woeking lives in the same field , ____________ the same company.

  A.all else (all else 做主语标明其他任何一切)

  B.much worse 更为糟糕地是

  C.let alone (97.1 第64题)

  D.less likely = unlikely 没有可能

  answer:C

  66.When he finally emerged from the cave after thirty days, John was _________ pale.

  ▲A.startlingly 惊人地(▲strikingly 惊人地)

  B.enormously 巨大地

  C.uniquely 唯一地

  D.dramatically 象喜剧一般紧张地 令人兴奋地

  pale 灰白

  carve 刻

  sculpture 雕塑

  answer:A

  67.Thank you for applying for a position with our firm. We do not have any openings at this time ,but we shall keep your application on ___________ for two months.

  A.pile 堆起来 一堆(沙发靠近)

  B.segment 切开的部分 单独的部分(恐怖小说的章节)【episode 侦探小说的章节 ; chapter 论文的章节】

  C.file (keep on file 存档 存放)

  D.sequence 系列

  answer:C

  ★★68.It will be safer to walk the streets because prople will not need to carry large amounts of cash; virtually all financial __________ will be conducted by computer.

  A.transmissions

  B.transitions

  C.transactions

  D.transformations

  cash 现金

  currency 流通货币

  ★A,B,C第二组三剑客词汇(97.1 69题 第一组 三剑客单词)

  C.transactions 结算 交易 交换 商务

  trans(转换) + action

  A.transmissions 文化的 传递及传播 广播电视节目的卫星传送 疾病的传播

  B.transitions 过渡阶段 社会制度转型

  D.ransformations 变型变质转换

  deformation 变态

  answer:C

  69.(最难题之一)The __________ of a cultural phenomenon is usually a logical consequence of some physical aspect in the life style of the people.

  A.implementation 实施 = carry out

  B.expedition 远征 探险(与explor的区别以后讲)

  C.demonstration 说明 演示 演习(demonstration fair 演示会)

  D.manifestation 显露…的迹象 提出理论的依据

  answer:D

  70.The new technological revolution in American newspapers has brought increase _______ , a wider range of publications and an expansion of newspaper jobs.

  A.circulation 发行 发行量

  B.reproducion (生物体)复制 生殖 繁殖

  C.manipulation (manipulate 操纵 掌控『贬义』)

  D.prenetration 刺穿 进入

  answer:A

  98.1

  41.His career was not noticeably ________ by the fact that he had never ben to college.

  ×A.prevented(不会考,简单)

  B.restrained

  C.hindered 【be hindered】

  D.refrained

  B.D.为两个障眼词

  answer:C

  42.When trapped in drifting sadns , do not struggle , or you will be _____ in deeper.

  A.absorbed 吸收 吞并 (高中词 不考)

  B.pushed (初中词)

  C.heaved (heave 举起重物)

  D.sucked (吸 吮)

  trap 受困于 n.陷阱

  entrapment trip 偷天陷阱

  suck some body's brains 剽窃

  reflesh 心旷神怡 耳目一新

  answer:D

  43.To __________ for his unpleasant experiences he drank a little more than was food for him.

  A.commence 开始(commencement n. 学位授予仪式)

  ★B.compromise 妥协

  C.compensate 补偿(compensition n.补偿)

  D.compliment 恭维 称赞(complement n.补足物, [文法]补语, [数]余角 vt.补助, 补足)

  negotiate 谈判

  negotiation n.

  『98.6 第46题 4个答案都重要

  Movie directors use music to ________ the action on the screen.

  ★A.contaminate 污染

  ★B.compliment 恭维 称赞

  ★C.contemplate 沉思

  ★D.complement 与…相结合 与…互为补充

  answer:D』

  answer:C

  44.All visitors are requested to __________ with the regulations.

  A.comply

  ×B.agree (agree with)

  C.assist 辅助(assistant 助理 assistant to 【是某人的助理一定要用to】)

  D.consent (consent with = agree to do sth

  ★三个遵守:

  adhere to 遵守

  comply with 遵守

  conform to 遵守 (符合……的需要 遵从……的标准)

  ★全体一致:

  with one consent 全体一致的 共同的

  uniform n. 全体一致 制服 校服

  unanimous 全体一致

  45.The captain __________ the horizon for approaching ships.

  A.scanned (scan 仔细的寻找和搜索)

  B.scrutinized (六级书上位 scrutiny n 仔细 审查 监察)scrutiny committee 监察委员会

  C.explored 探测(有科学目的的) (例如郑和下西洋)

  D.swept 打扫 消除 解除

  approaching (approach 靠近 偏近 n 生活态度 价值去想)

  answer:A

  46.The vast majority of people in any given culture will _________ to the established standards of that culture.(con前缀见44题 )

  A.confine 限制 局限 confine sth/sb to

  B.conform (conform to 符合……的标准)

  ×C.confront 面对(简单)

  ×D.confirm 确信 确实

  ★cata 前缀 = down ; fully(完全)

  catalogue 目录

  logue = say ;tell

  catastrophe 灾难 n.(catastrophic adj)

  disaster 灾难

  disastrons adj

  catagory 种类 部门

  ★circum 前缀

  circumstance 环境

  stan = stand

  circum = around

  cercuit 一圈 一周 周围

  circulate 流通

  ★com 前缀

  ⑴ together ⑵ with ⑶ wholly 完全

  变化形式

  co-, col-,comb-,con-,cor-,

  coalition 联合 联盟

  cohere 粘着 连贯

  comcide

  collaborate 合作

  laborate = work col= together (在一起工作)

  collapse 倒塌 坍塌

  concentrate (cent核心)

  configuration 构造 外形

  counter —— 前缀 代表相反的

  counteract 反作用 相对作用

  counterbalance 平衡力

  47.Although he was on a diet, the food _________ him enormously.

  ▲A.inspired 启发灵感 激发 激情(aspire 往上冲一根利剑)

  【▲inspiration 灵感 ▲inspirational adj】

  B.tempted 引诱(坏的 不良的引诱)(tempting = interesting 中性词 It is tempting that……)

  C.overcame 逾越 克服 be overcome by 被……占据(take over超车(overtake 【倒装】超车) overnight 一夜之间 overhight rich

  ×D.encouraged 鼓励

  on a diet 减肥(menu 菜单【法语】)

  answer:B

  48.His argument does not suggest that mankind can _______ to be wasteful in the utilization of these trsources.

  ▲A.resort (resort to 诉诸于 凭借于 resort n 归宿 避难地 度假胜地)

  B.grant v 同意 n 政府地福利和资助(take it for granted grant = agree with 【bond 国债 lottery 彩票(政府发行) ★infrastructure 基础设施建设)

  ×C.afford (高中词汇)【can/could afford sth 足够支付…费用 can/could aford to be 冒风险 做某事承担某事地责任)

  D.entitle 给予…地权利 取名位(title核心)

  argument 论点

  utilization 利用

  farmer 比 peasant 有文化

  answer:afford

  49.If you want this pain killer,you'll hace to ask the doctor for a _______.

  A.receipt 收据 收条

  B.recipe (法语)食谱

  C.subscription ⑴ 捐赠 捐款 ⑵ 杂志或报纸的订阅量【circulation n 发行量(35页70题A)

  D.prescription 处方药

  pain killer 止痛药

  v prescribe

  morpline 麻醉药

  anesthesia

  loop 圈

  answer:D

  50.Some fish have a greater ________ for acid water than oters.

  A.toleratance 容忍 忍耐力(耐药性)

  B.resistance 抵抗力

  C.dependence 依赖性 赖药性(independent 独立的)

  D.persistence 坚持 固执 抗打击能力

  acid 酸

  ▲repel 抗拒 ▲defy 违抗 使不可能

  answer:A

  51.There was once a town in this couontry where all life seemed to live in _______with its surroundings.

  A.coincidence n 一致 巧合 (coincident adj 同时发生的)

  B.harmony 和谐 n(disharmony 不和谐 disharmornious adj 【harmonious adj 和谐的】)

  C.uniform

  D.alliance 联盟 联合

  answer:B

  52.The court considers a financial ________ to be an appropriate way of punishing him.

  A.payment 支付的 款项付款

  B.obligation 义务 职责

  C.option v 选择 n 期权

  D.penalty 违反法律或者规则的惩罚 代价 n点球

  appropriate 合适的 适合的

  answer:D

  53.It is true that __________ a wild plant into a lajor food crop such as wheat requires much research time.(填培养)

  A.multiplying 动作的繁殖

  B.breeding 培育 养育(动植物均可)【breeding n 一代人 new breeding 新新人类 anger generation 六十年代 愤怒的一代 beat generation 垮掉的一代】

  C.magnifying 放大 夸大

  D.generating 发电 能源的发出

  ★multi—多 多种

  mono —

  stereo 多声道

  monocracy 独裁 统治

  monopoly 垄断 专卖

  antitrust 反垄断

  trust 托拉斯

  concern 康采恩

  monopolize v 独占 垄断

  monk 僧

  solitary 孤独的

  nun 修女

  -logue

  monologue 独白 独脚戏

  multitude 多数 民众

  answer:B

  54.The government has devoted a larger slice of its national ________ to agriculture than most other countries.

  A.resources 资源【户满resoueces (HR)人力资源】

  ▲B.potential adj 潜在的 n 潜力

  ▲C.budget 预算

  D.economy 经济 n

  global economy 全球经济一体化

  globalization 全球化

  econmist 经济学家

  economics 经济学

  landing economics 土地经济学

  demographic economics 统计经济学

  economical 节约的 节俭的

  answer:C

  55.In this poor country, surival is still leading industry; all else is _________.

  A.luxury 拉丁词 奢侈 奢华(LUX力士香皂)

  B.accommodation⑴ 住宿 ⑵ 和解 调解(recommendation 推荐)

  C.entertainment

  D.refreshment 精神爽快 心旷神怡

  all else 其他 任何一切

  answer:A

  56.some eciminals were printing _______ dollar bills until they were arrested.

  A.dencent 体面的 优雅的 合适的

  B.fake 伪钞 fakce dollar

  C.patent 专利 adj 明显的 【Intellectual(法语 知识) Property(财产) 知识产权 asset 财产 fortune 财富 fortunate 幸运(钱有关) elephant man (一贫如洗的人) a man with a good fortune(古英语)】

  D.suspicious (考的概率小)

  suspect 悬挂 嫌疑犯

  be suspicious about something 对某事感到怀疑

  be suspicious of sb 对某人感到怀疑

  suspicion n 怀疑

  answer:B

  57.Mr. Bloom is not ________ now, but he will be famous someday.

  A.significant 形容事务的重要性

  B.dominant 更强有力的 显著的 重要的(dominate v 占据 占领 占主导地位 board 排行榜 bill board 美国排行榜)

  C.magnificent 书籍及衣物的精美的(不能形容人)

  D.prominent 形容人的重要 显赫的 重要的 (very important peason VIP 贵宾,VSP very significant person 侏儒)

  answer:D

  58.His body temperature has been __________ for 3 days, the highest point reaching 40.5 degree centigrade.

  A.uncommon 不常见的 不常发生的

  B.disordered

  C.abnormal 不正常的

  ×D.extraordinary 特殊的

  ▲ab—代表away

  abuse 滥用

  abortion 流产 堕胎

  abrupt 突然的 唐突的

  abstract 抽象的 摘要

  abundant 丰富的 充足的

  answer:C

  59.He seems to be _______ enough to climb to the mountain top tin an hour.

  A.radiant 兴高采烈的 狂喜的 兴奋的

  B.conscientious (重复)

  C.conspicuous 显著的(重复)【为了出名不择手段】

  D.energetic 运动时精力充沛 热情专注 (贬义 形容头脑简单 四肢发达)

  hill 500米以下

  mountain 1000米以上的 代表山峰

  answer:D

  60.Although cats cannot see in complete darkness their eyes are much more __________ to light than human eyes are.

  ×A.glowing 微弱的 沉闷的(兴高采烈的意思)

  B.brilliant 杰出的 (非常非常好的)outstanding (stand out)

  C.sensitive 敏感的

  D.gloomy 阴暗的 沮丧的 curve 折(皱纹 悉尼歌剧院上面的折)

  answer:C

  61.While nuclear weapons present grave ________ dangers, the predominant crisis of over population is with us today.

  A.inevitable 肯定如此的 千篇一律的 不可避免的

  B.constant 永恒的 永远的

  ★C.overwhelming 占绝对多数的 压倒优势的

  ●●D.potential (见54题)adj 潜在的 n 潜力

  over population 人口爆炸

  present

  predominant 更为可怕的是

  grave 严肃的 严重的

  answer:D

  62.This is the _________ piano on which the composer created some of his greatest works.

  ×A.true

  B.original就考了这一次(最初的 最先存在的 原创的)

  ×C.real

  D.genuine 形容人:真诚的 诚实的 形容物体:真实的 天然的 真皮 real leather = genuine leather

  A.true 和 C.real 在一起2个都要划掉 6级考不到这么细

  answer:B

  63.Comparison and contrast are often used ____________ in advertisements.

  A.intentionally 故意的 intention 意图 企图

  B.pertinently 直接地 有关地 中肯地

  C.incidentally 附带地 偶然地

  D.tiresomely 疲惫的 令人厌倦的

  comparison and contrast 对比和对照 (经常用在广告上)

  answer:A

  64.A complete investigation into the causes of the accident should lead to inproved standards and should _________ new operating procedures.

  A.result in 【result in + 结果 ,result from + 原因】

  B.march with 【march A with B 用A和B进行比较地竞争】

  ★C.subject to 【见下,最复杂的词组之一】(为动词短语不对)

  D.proceed with = contime with【proceed to 继续完成某事(尤其指硕士学位)proceed against sb 控诉 起诉】

  should + 动词 + and + should + 动词 【同谓语(应为同意词)】

  ★subject to

  subject to做动词

  ⑴ bring、get under control 使隶属于、使服从于

  ⑵cause to undergo or experience (undergo、experience 经历)使遭受 使经历

  subjecet to做形容词

  = 有……地倾向 易受……地影响

  subject to做介词短语

  = 以……为条件

  answer:A

  65.__________ popular belief that classical music is too complex, it achieves a simplicity that only a genius can create.

  A.Subject to 以……为条件(介词短语)

  B.Contrary to 与……相反 (介词短语)

  C.Familiar to

  D.Similar to

  it 指 classical music(古典音乐 经典音乐)

  simplicity 单纯 (艺术语 透亮的艺术天才)

  genius 聪明的 敏锐的 灵巧的(98.6 第41题 ingenious 聪明的 敏锐的 灵巧的)

  answer:B

  66.The bonds of true affection had pulled us ---- six very different men from six very different countries ----- across Antarctica; we proved in the end that we weren't very different _________.

  A.for all 用在句首 = in spite of

  B.as usual

  C.in particular

  D.after all 用在句末表示毕竟 归根到底

  bondage 绷带

  Antarctica 南极

  Arctic 北极

  Pacific 太平洋

  Atlantic 大西洋

  answer:D

  67.Though her parents __________ her musical ability, Jerrilou's piano playing is really terrible.

  A.pour scorn on 以比一的口气说到(提到) scorn 轻蔑 蔑视

  B.heap praise upon 赞扬堆起来 大加赞赏(见下面)

  C.give vent to 宣泄 吐露(vent 火山口 感情的宣泄口【不考词义(gre) 腔肠动物的排泄口】

  D.cast light upon (cast 投 掷【马列主义单词 XXX使投向敌人心脏的标枪】cast 演职人员 broadcast 广播 light光亮(舞台词))

  though 转折词

  动词 +名词 + 介词(看中间的名词)

  ★两个多种多样 三个大多数

  ▲stacks of 大量

  ▲array of 大量

  ▲heaps of 大量

  heap 堆 【松散的堆 (如沙堆)】

  answer:B

  68.Some children display an ________ curiosity about every new thing they encounter.

  A.incredible

  B.infectious

  C.incompatible(incompatible with 不能和谐相处 性子相反 志趣相异 compatible 兼容(IBM 兼容机)≠ incompatible)

  D.inaccessible ≠ accessible to(inaccessible to 矛盾的 不可接近的 难以接近的【正式用语】)

  answer:A

  69.Bruce Stephen gripped the ___________ wheel hard as the car bounced up and down.

  ×A.stirring 动 移动 搅拌 吹拂(47个意思)

  B.driving 逻辑意义上错 语法上对(driving wheel 驱动轮 咕轮 轮胎)

  C.steering (steering wheel 方向盘)

  D.revolving 旋转

  rebound 篮板球

  stir a finger 插手

  not stir a finger 别插手

  glide 滑(飞速得滑)

  stir(武侠里面平行而至 悄无声息)

  70.Many of the scientists and engineers are judged ______ how great their achievements are.

  ×A.in spite of (简单)

  ×B.in ways of 无这个词

  C.in favor of 支持 赞成 = support

  D.in terms of 根据 以……角度 在……方面

  99年以前只要有 in terms of 就是答案 2000年以后没了,绝唱。

  answer:D

  那我再发一个是98.6的……

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  41.The directions were so ____ that it was impossible to complete the assignment.

  A.ingenious

  B.ambitious 野心勃勃得(形容人的) 形容(idea plan)宏大而艰苦的

  C.notorious 臭名昭著的 非常的 极端的 【02年考研翻译:crow is notorious poor. 乌鸦乃是世间平凡鸟(乌鸦极端平常)】

  ▲D.ambiguous (中性词)含糊不清的 模棱两可的

  ▲dilemma 左右为难的

  ●●notorious 臭名昭著地

  ●●notion 概念 定义

  ●●notable 重要的 有趣的

  ●●noticeable 明显的 显著的

  ●●noticed 引人注目的

  该题4个答案都有ous

  answer:D

  42.Because a degree from a good university is the means to a better job , education is one of the most ________ areas in Japanese life.

  ●●A.sophisticated ⑴ 在文化和艺术领域成就非凡的,造诣精深的

  ⑵ 事故的,老练的

  ▲B.competitive 竞争激烈的

  C.considerate 为别人着想的,体谅别人的 = thoughtful

  D.superficial 表面的 表面上的 肤浅的

  means 方式

  ★super为前缀

  以fieal为后缀的词

  ●●artificial 人道的

  superior 优越的 卓越的 优良的

  superiority 优越性

  superb 极好的 高质量的 庄重华丽的

  supreme 最高的 supreme court 最高法院

  superable 可以胜任的 可以超越的

  ful 后缀 与 able 后缀的区别

  ful 后缀代表前面名词本身所有的东西(如colorful 色彩缤纷的)

  able 后缀代表可以做什么的(如colorable 可以涂上色彩的)

  superfluous 多余的 过剩的

  answer:B

  43.If a person talks about his weak points , his listenre is expected to say something in the way of __________.

  A.persuasion (presuade 劝说 persuasiong 劝告 劝戒 信仰 信念)

  B.remedy 成功解决问题的方法 治愈疾病的良方

  C.encouragement 鼓励 激励

  D.compromise 妥协

  answer:C

  44.Her interest in redecorating the big house kept her _________ for a whole week.

  ×A.constrained

  B.dominated 主宰 主导(keep sb. dominated 使…一致居于领先地位)

  ×C.restricted(四级)

  D.occupied (keep sb occupied 使某人忙于做某件事情 只考这一次)

  keep sb done

  a whole week

  occupled a whole week to do sth

  answer:D

  45.If we _______ our relations with that country , we'll hanve to find another supplier of raw materials.

  A.diffuse 扩散 传播 dif 前缀 + fuse

  B.dininish 消失 减少 【同义词:abate/curtail/lessen/shrink(缩水)】

  C.terminate 完全终止(adj terminal 完全终止的 termination n)【同义词: cease/cease fire 停火】

  ×D.preclude

  terminator 终结者

  include/exclude

  clude 代表 shut

  include ——> shut in

  exclude ——> shut out

  pre前缀 在什么什么之前

  preclude 预防 防止 前兆

  answer:B

  46.Moive directors use music to __________ the action on the screen.

  ★A.contaminate 化学和放射性污染(contaminate 的词义范围比 pollute大)

  B.compliment 占美,恭维【compliments 问候语】

  C.contemplate 思索沉思

  D.complement 连接 与……相补充

  ●●六级考表示“思索”的词

  reckon/ponder/observe

  answer:D

  47.A terrible traffic accident happened; people were saddened when they watched the _______ sight on TV.

  A.panic 惊慌 慌张

  B.patriotic 爱国的 有爱国心的

  C.pathetic

  D.periodic

  ★patri 前缀表示“父系的”

  partriotic 爱国的 有爱国心的

  sympathy 同情心

  pathetic 可怜的 悲悯的(宗教词)

  period

  periodic 定期的 定时的

  periodical 期刊 杂志

  para 前缀 代表 beside/beyond/against

  parachute 降落伞(废弃的拉丁词 防止坠落)

  para ——> against

  chute ——> fall

  parallel 平行线

  paralyze 麻醉 使难以活动

  paramount 至高无上的,卓越的(美国 派拉蒙公司)

  parliament 议会

  parody 讽刺文章 拙劣的模仿

  parasol 太阳伞

  sol ——> solar

  ▲solemn 公众的 严肃的

  pan 前缀 代表all

  answer:C

  48.Many tourists were ________ by the city's complicated traffic system.

  ▲A.degraded 道德堕落 阶层(级)降低

  B.bewildered 迷惑

  ★C.evoked 唤起 激起【evoke 唤起 激起 provoke 激怒 provocative adj 挑衅的 激怒的 vex 激怒】

  D.diverted (divert 疏散 转移 调整 diversification 多元化)

  ▲表示迷惑的词 晦涩难懂

  bewilder/perplex/obscure/confuse/at a loss

  de 前缀 代表 down

  grade 阶级 阶层 品味 (社会地位)

  answer:B

  49.Over the last fifteen years,running has become a popular __________ for 30 million participants of all ages.

  ×A.fantasy 想象力 幻想(好的坏的都是 小新是 小王子也是)fantastic adj 非常好 (口语)

  B.pastime 爱好 消遣 = pass time

  C.symposium 专题 论坛 研讨会【国际上用的最多的研讨会名词:convention,forum 论坛(fortune forum 财富论坛, conference 记者招待会)

  D.penalty(重复)代价 惩罚 点球

  participants

  『古罗马,不穿衣服,套着一个床单的苏哥拉底,跟不穿衣服,套着一个床单的伯拉图之间进行一场辩论。苏哥拉底最后是因为妖言惑众被古罗马政府赐予死刑。他在临终前说过一句著名的话,英语没法翻译,汉语很简单。

  他说:“谁是妖言惑众,我去死,你去活,谁好,只有神知道。”』

  answer:B

  50.Some people think that a _________translation , or word-for-word translation,is easier than s free translation.

  A.literal

  B.literary 文学的 精美的 雕琢文字的

  C.liberal 自由的

  D.linear 线性的 直线的

  word-for-word translation 字面对字面的翻译

  literal translation 直译

  free translation 意译

  milky way 银河(鲁迅)

  galaxy 银河系(原来叫牛奶路系,感谢鲁迅吧)

  answer:A

  51.Many novels that attempt to mirror the world are really __________ of the reality that they represent.

  A.reflections 反映,表现,影响,(水中的倒影)

  B.demonstrations 说明 演示

  C.illuminations 照明 照亮(illustration 说明 例证)

  ×D.reproductions 复制 再生

  mirror (《空镜子》翻译应该是water mirror (透明的镜子如水,希腊神话,两面都可以照到,生活是多样的透明的))

  answer:A

  52.It is through learning that the individual _________ many habitual ways of reacting to situations.

  ×A.retains = keep (太简单)

  ×B.gains

  ×C.achieves 实现 (会出 achieviment/accomplishment 成就)

  ▲D.acquires 获得 获取 需要

  habitual ways 习惯方式

  ▲acquaintance ⑴ 同事 同志 朋友 ⑵ 亲密关系 经验知识

  answer:D

  53.Generally,it is only when animals are trapped that they _________ to violence in order to escape.

  A.proceed (proceed to 完成某事 尤指硕士学位)

  ×B.appeal (appeal to 恳求 恳请)

  ★C.resort (resort to 诉诸于 凭借于)

  D.incline 爱好 倾向

  answer:C

  54.Mary once ________ with another musician to compose a piece of pop music.

  A.merged (merge A with B A与B合并,合并与控股不一样,如惠普跟康柏并购案)

  B.collaborated (collaborate with sb 与其合作【出版图书,作画,写音乐】col前缀(重复,看前面笔记)

  C.coincided (coincide with 构成,组成)

  D.constituted

  answer:B

  55.During their first teacher training year,the students of ten visited local schools for the _________ of lessons.

  A.observation 观察 注意 引用 评述

  B.investigation

  C.inspection 视察 巡查

  ×D.examination (GRE:Graduate Record Examination)

  因为照抄字典,漏了半句,所以每个学生都送了0.5分(在第一个教师培训年,学生经常访问本地学校,为了听课或者检验教学质量)

  inspection 词根 spect

  spect = look

  inspection = look into 调查

  prospect 前景 前途 期望

  spectacular adj 看上去很大 壮观的

  spectacle 眼镜

  凡是spect都跟眼睛有关系

  『去美国的3个条件:

  ⑴ 必须申请到美国排名前20位的学校

  ⑵ 必须要有3年以上的工作经验

  ⑶ 必须GRE有2100分以上

  vision 代表你有多大的视野(外国教授都喜欢)

  television 电视

  恶性拼搏,越拼越薄弱(比如都在学商科)

  送学环保的:如果没有你,我们全是土鳖

  耐得住寂寞

  注:该题王长喜点评历年真题的答案为A』

  answer:C

  56.He attends to the ____________ of important business himself.

  ★A.transaction 交易 商务【只要有business 就要选transaction】

  ▲B.transition 三个意思:⑴社会制度的转型 ⑵季节的转换 ⑶时间的过渡

  ▲C.transmission 三个意思:⑴疾病的传播 ⑵(广播 电影 电视的)卫星传送 ⑶(文化 信仰的)传播

  ×D.transformation

  trans 前缀加后缀或词根组成

  transaction = trans + action

  transition = trans + position

  transmission = trans + mission

  transformation = trans + formation 转变 改变

  answer:A

  57.Out of _________ revenge , he did his worst to blacken her character and ruin her repution.

  A.perfect 完全 (very 非常 很)【perfect storm 惊涛骇浪 (“完美风暴” 是没有文化的表现)莎士比亚原著】

  ×B.total

  C.sheer 完全的 纯粹的

  D.integral 构成整体 所需的 完整的 整个的

  完全出于报复 (revenge 报复)

  blacken her character 玷污她的人格

  ruin her reputation 损坏她的名誉(《不要跟陌生人说话》)

  answer:C

  58.A most _______ argument about who should go and fetch the bread from the kitchen was going on when I came in.

  ★A.trivial 琐碎的(绝对考点词)【▲同义词:inconsiderabel insignificant ★反义词(重要的):prominent/eminent/celebrated/conspicuous/foremost/distinguished】

  ×B.delicate

  C.minor

  D.miniature

  answer:A

  59.The children cheered up when they saw hundreds of colorful ballons _______ slowly into the sky.

  A.floating 漂浮 四级词汇(阿甘正传——羽毛慢慢升向空中【ascend】,然后开始漂浮【float】,狂风一阵吹来,一直飘【drify】)

  B.raising 举起 升起

  C.heaving (heavy 举起重物)四级词汇

  D.ascending⑴上升 攀登 ⑵轻 薄的东西升向空中

  轻的薄的升向空中用:ascend

  answer:D

  60.Do you have any _____ about waht living beings on other planets would be like?

  A.ideal 完美的想法或事务

  B.comprehension 全面的 广泛的

  C.notion 概念

  D.intelligence 智力 脑力

  Intel(智慧的罗马词根)

  Microsoft(阿拉伯飞毯叫soft)最细微的东西载成它的理想

  Compaq 包装 打包 表示把最好的东西打在一起

  luncent (透明的)朗讯 科技使人之智慧更为透彻

  CIA:Central Intelligence Agency 中央情报局

  61.We rarely perceive more than a minute _____ of the sights and sounds that fall upon our sense organs; the great majority pass us by.

  A.fiction 虚构的 捏造的【motion fiction/picture 电影 novel 小说 truth/report】

  B.function 功能 v 坐动词表示“运转 工作”▲deprive of 剥夺

  C.fraction 碎片

  D.friction 摩擦 冲突

  rarely

  barely 仅仅 刚刚 几乎不能

  barely 前的数字比barely后面的数字大

  answer:C

  ●●62.For many patients, institutional care is the most _________ and heneficial form of care.

  A.persistent 坚持的

  B.appropriate 合适的 适合的

  C.thoughtful 为他人着想的 沉思的

  D.sufficient 足够的 ≠ insufficient 缺乏的

  institutional care 慈善机构照顾的方式

  『2000.06 41

  For many patients, institutional care is the most ______ and beneficial form of care.

  A.pertinent

  B.appropriate

  C.acute

  D.persistent

  answer:B』

  answer:B

  63.It's pleasure for him to _________ his energy and even his lift to reaearch work.

  A.dedicate(dedicate to = devote to)

  B.dictate 命令 指使 dictator 独裁者 dictatorship 独裁 统治

  ×C.decorate 装饰

  ×D.direct

  conductor 音乐指挥

  director 艺术总监

  answer:A

  64.They are well _____ with each other since they once studied in the same university.(都给了0.5分错题)

  A.indentified(be indentified with 与某人持认同,感觉的与某人接近)

  B.recognized (A , B区别不考)【n. recognition 赞誉 承认 be recognized 被承认 被证实】

  C.acknowledged 承认 告知

  D.acquainted (be acquainted with 与某人熟识)

  answer:D

  ★65.There is a __________ difference in meaning between the words surroundings and environment.

  A.gentle

  B.subtle(事情)不明显 不显著 (人)精明的 敏锐的

  ★C.feeble 脆弱的 虚弱的

  D.humble 谦虚的

  answer:B

  66.All the finished products are stored in a _________ of the delivery port and shipping is available at any time.

  A.garage 车库 停车场 parking (美)泊车

  B.cabinet 橱柜 酒柜(内阁 【引申】)『内阁表示核心的政府职能部门,中国是国务委员』wardrobe 衣柜

  C.capsule 太空舱 胶囊

  D.warehouse 货舱 大型仓库或超市(mart/mall 大型超市)

  answer:D

  67.When he tired to make a _________, he found that the hotel was completely filled because of a convention.(99年前最爱考的题目)

  A.reservation 预定

  ×B.claim 声称

  C.mess n. 混乱的 无序的

  D.revision 复查 修正

  mess up

  I have messed up all the things.

  in the mess (英国字典用来说美国经济混乱,美国字典用来说欧洲经济混乱)

  answer:A

  68.Parents taken a great interest in the ____________ questions raised by their children.

  A.nasty 严重的 糟糕的

  B.naive 天真无邪的 天真而自然的

  C.obscure (讲过多遍)

  D.offensive 冒犯 进攻 ≠ defensive 防御的

  answer:B

  69.Although it was his first experience as chairman, he _________ over the meeting with great skill.

  A.presided(preside over 主持)

  B.administered 治理 管理

  C.mastered 控制 掌握 n 大师

  D.executed v 宣判死刑 执行 实施

  dministration

  MBA:Master of Business Administration

  DBA:Doctor of Business Administration

  executive adj. 行政的

  CEO:Chidf Executive Officer 首席行政官 首席执行官

  COO:Chief Operation Officer 首席运营官

  Board 董事会

  CFO:Chief Finacial Officer 首席财政官

  FC:Finacial Controller 财政总监

  关系:CEO下面是COO,CEO上面是Board

  CFO跟CEO平级,CFO下面是FC

  answer:A

  70.Both parties promised to __________ the contract to be signed the following day.

  ×A.keep with

  B.tangle with 和某人吵架 与某事有瓜葛 tangle 难以解决的 复杂的事务

  C.adbere to/complain with/conform to(符合标准及要求)(3个遵守)

  D.devote to 全力以赴

  contract用的不好

  treatry 协议

  answer:C

  99.1的不过不全,后面的还有是2000年的如果大家需要告诉我,我就发喲……

  好累喲:(眼都没了:(

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  41.The Space Age _________ in October 1957 when the first artificial satellite was launched by the Soviet Union.

  A.initiated(initial 起初的 开始的,initiative 起初阶段 主动地位 领先优势 initiate v 某事发生)

  B.orginated(origin、originate from 某事从某处发源 sb originate sth 某人发明/创造 什么东西)

  C.embarked (embark on doing sth 开始一件令人激动的事情)

  ★D.commenced (commence 重大的 事件及历史时期的开始)

  launch 发射 升空

  lease 租约

  answer:D

  42.John said that he didn't quite __________ and asked me to repeat what Ihad said.

  A.snatch up 掠夺 忽然行动

  B.summon up 鼓起勇气 积累信心

  C.catch on

  D.watch out 当心

  ▲表示明白的六级2个词组

  make sense of(make sense) / catch on =understand

  answer:C

  ×43.When he tried to make a _________ , he found that the hotel that he wanted was completely filled because of a convention.(99年1月最后一次)

  A.complaint(complain v 抱怨)

  B.claim

  C.reservation

  ×D.decision

  answer:C

  44.A budget of five dollars a day is totally ________ for a trip round Europe.

  A.inadequate 不够的 不充分的

  B.incapable 无能的、绝望的、无助的

  C.incompatible ≠ compatible(正确答案只有——>incompatible with 与……对立 【没有——> compatible with 与……协调】)

  D.invalid 违法的、无效的、不正确的、无理由的

  valid 有效的

  answer:A

  45.In our highly technological society, the number of jobs for unskilled workers is ________.

  A.sbrinking 减少

  B.obscuring 只考形容词形式,表示“费解,晦涩”,做动词“使……费解,使……模糊不清”

  C.altering

  ×D.constraining

  alter:change

  alteration n 变化 改变

  alternate adj 轮流的 交换的 v 交替 轮换

  alternative n 异端 异类 adj 选择性的 二中选一的

  misfit 不合时宜——>alternative 不指蛊惑仔 指精神上学术著作上的异端异类

  answer:A

  46.The fire has caused great losses ,but the factory tried to________ the consequences by saying that the damage was not as serious as reported.

  ×A.decrease

  B.subtract 数字的减少

  C.minimize

  D.degrade v (使)降级 使堕落 使退化

  extravagant 奢侈的 过分的 重要的

  answer:C

  47.If the world is to remain peaceful, the utmost effort must be made by nations to limit local ________.(局部战争)

  A.collisions n (运动物体)碰撞 冲突(文化意识或战争)(collide 运动物体碰撞)

  B.combats 战争中的小战斗 突袭

  ●●C.contradictions 反驳 驳斥矛盾

  D.conflicts 长期战争 内心冲突 争执

  utmost = most extreme

  answer:D

  2000.1的

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  50.It took us only a few hours to _________ the paper off all four walls.

  A.shear 剪羊毛的大剪子

  B.scrape 刮 擦 清除

  C.stroke (strike 过去分词) 击打

  D.chip 削

  chop 砍

  answer:B

  51.The famous scientist ________ his success to hard work.

  A.imparted (impart 传授 赋予)

  B.granted = agree with 政府的资助

  C.ascribed (ascribe to 归因于 归咎于)

  ×D.acknowkedged 承认 接受

  ▲承认接受考过:recognise/identify/be acquainted with

  answer:C

  52.It is difficult to ______ of a plan to end poverty.

  A.speculate (speculate on 猜想)

  B.conceive (conceive of 设想 考虑)

  C.ponder 深思熟虑【ponder on/upon 】

  D.reckon 【reckon 考虑 认为 reckon with/speculate on/conceive of 阅读会考:contemplate 沉思状】

  设想 构想

  ponder/reckon 考虑

  answer:B

  53.Now the cheers and applause _________ in a single sustained roar.

  A.mingled 【2000年开始喜欢考mingled (mingle in/with) mingle:(声音、气息、气味)混合结合】

  B.concentrated 集中 (concentration 集中的 concentration camp 集中营)

  C.assembled 忍的聚集和集合(如火警一旦拉响,人民聚集在天井)converge 集合 聚集

  D.permeated 弥漫 渗透 普及

  answer:A

  54.Improved consumer confidence is ______ to an economic recovery.

  A.crucial 重要的 决定性的 至关重要的

  B.subordinate 附属的 次要的(subcidiary 附属的分公司 subsidy 补助金 津贴)

  C.cumulative 渐增的 积累的

  D.satisfactory

  注意熟悉四级词汇

  answer:A

  55.Although the body is made up of many different tissues, these tissues are arranged in an _________ and orderly fashion.

  A.incredible 令人惊讶的 难以置信的

  ▲B.intricate 复杂(机械复杂,人体) complincated complex 三个复杂

  C.internal 内部 external 外部 eternal 永恒

  D.initial (看前面笔记)

  tissues 组织

  soft tissue 软组织

  cloze中考:fashion 方式(patter/type)不指时尚

  answer:B

  56.If you work under a car when repairing it,you often get very ________.

  A.waxy (wax蜡)

  B.slipery 光滑 狡猾(皮肤,地面)

  C.sticky 粘性很足的 stick坚持

  D.greasy 满身油污

  grese 油脂

  『CET考试低于8%的学生作对送0.5分

  托福只抽改80%的题,重要对了就677分』

  answer:D

  57.The damage to his car was ________, therefore,he could repair it himself.

  A.considerable 重要的 显著的 相当大的

  B.appreciable (appreiable 与 respectable/respected 的区别)

  C.considerate 不重要的 很小的

  D.ambitious

  ※※【『注意总结“重要的”“不重要的”单词』】※※

  trivial 琐碎的 不重要的

  answer:C

  58.My sister is quite _________ and plans to get an M.A. degree within one year.

  A.aggressive 有进取心的 强有力的 坚持己见的

  B.enthusiastic 热情洋溢的

  C.considerate 为他人设想的,体谅别人的

  D.ambitious 野心勃勃的

  answer:D

  59.The manager tried to wave aside these issues as _________ details that would be settled later.

  A.versatile (versatility (人)多才多艺 (机器)用途广泛

  B.trivial 琐碎的 不重要的

  C.perliminary 预备性的

  D.alternate adj 更换的 轮替的(alternative)复习

  answer:B

  60.His ________ was telling him that something was wrong.(沿袭99年 考“哲学”)

  A.inuition 坏事情将发生的直觉

  B.hypothesis 假设(推测)(对事务和未知理念的推测和假设)哲学用词

  C.inspiration (inspire/inspiration/inspirational(01.1)/stimulation/stimulus/motivate/motivation/incentive 坏的诱惑)

  D.sentiment 情绪:受情绪影响(sentimental 煽情的)

  61.This book is about how these basic beliefs and values affect important _________ of American lige.

  A.fashions 加了s 表示时尚

  B.frontiers 前线 前沿

  C.facets 宝石的刻面,事务的不同方向

  ×D.formats 格式公式

  file 文件 档案

  answer:C

  62.Parents often faced the _________ between doing what they felt was good for the development of the child and what they could stand by way of undisciplined noise and destructiveness.

  A.paradox 似是而非的 矛盾的 悖论的

  B.junction 交汇之处

  C.dilemma 进退两难的境地

  D.premise 前提

  between……and……

  answer:C

  63.Clark felt that his _________ in one of the most dramatic medical experiments of all time was worth the suffering he underwent.

  A.apprehension 领悟 忧虑

  B.appreciation

  C.presentation

  D.participation 参加(四级)

  the underwent 经历

  answer:D

  64.As one of the youngest professors in the university , Ms King is certainly on the ________ of a brilliant career.

  A.threshold 门坎(四级)

  B.edge

  C.porch 门廊(欧式建筑)

  D.course

  Miss = Ms 英语语体学中:未结婚的用Ms

  Miss 表示提醒你还没有嫁人呢,我有机会么?你这么开放呀?27岁以上的女人不要用

  answer:A

  65.The ________ lawyer made a great impression on the jury.

  A.protecting 保卫

  B.guarding 保镖

  ▲C.defending (Defence Ministry 国防部) defending lawyer 辩护律师

  D.shielding 保护(shield 盾牌)

  answer:C

  66.Very few people understood his lecture,the subject of which was very _______.

  A.dim 光线黯淡的 记忆模糊的

  B.obscure 晦涩的 难懂的

  C.conspicuous 交通标记明显的

  D.intelligible 容易被人理解的

  answer:B

  67.This movie is not _______ for children to see; it contains too much violence and too many love scenes.

  A.profound 深奥的 难懂的 深刻的

  B.valid 合法的 有根据的 符合逻辑的

  C.decent 合适的 适合的 体面的 (indecent)

  D.upright 诚实的 公正的

  answer:C

  68.The wood was so rotten that,when we pulled , it __________ into frogments.

  A.broke off 折断 (拉树枝,拉下来一部分,这部分碎了)

  B.broke away 逃脱

  C.borke through 突破 强行通过

  D.broke up 破碎 折断(全部都碎了)

  rotten 腐朽 【恨谁对谁用rotten】

  You are a rotten dancer.跳舞很屎

  You are a rotten teacher.教的很烂

  means 卑鄙无耻的

  You are a means teacher.不顾及人权的老师

  【女生对男生说:“你这个死人,我把你的头从你身上拧下来”用brake off

  拔出手枪把头轰掉:broke up】

  answer:D A

  69.The detective and his assistant have begun to ________ the mysterious murder.

  A.come through

  B.look into (into 进入中心)

  C.make over

  D.see to

  answer:B

  ★70.Sadly, the Giant Panda is one of the many species now in danger of ________.

  A.extinction (2000年的致爱)

  B.migration 迁徒

  C.destruction 家世 血统

  D.extraction

  answer:A

  2000.6 的,里面有大量的重复喲,所以比较笼统一点了

  ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

  41.For many patients,institutional care is the most ________ and beneficial form of care.(重复98年的考题)

  A.pertinent 相关的 中肯的

  B.appropriate 合适的

  ▲C.acute 敏锐的 急性病 ▲chronic 慢性病

  D.persistent 坚持

  answer:B

  42.Among all the changes resulting from the ________ entry of women into the work force,the transformation that has occurred in the women themselves is not the least important.

  A.massive 大量的

  B.quantitative 关心数量 关心数字的

  C.surplus 多余的过剩的(从99年开始它就成为选项的一员,但是始终不会答案)

  ×D.persistent 难以对付的 可怕的

  resulting from 来源于

  is not the least important = is most important

  answer:A

  43.Mr. Smith became very ___ when it was suggested that he had made a mistake.

  A.ingenious 聪明的 敏锐的

  B.empirical 凭经验的 非理论的 arbitrary 主观的 凭经验的 (哲学词找不到例句不会考)

  C.objective 客观的

  D.indignant 愤怒的 resent 恼怒 憎恨 (indignation n.)antagonist 愤怒的 排外的

  blunder 犯错误

  commit a blunder

  answer:D

  44.Rumours are everywhere, spreading fear,damaging reputations,and turning calm situations into _______ ones.

  A.turbulent 混乱的 不安宁的

  B.tragic 悲剧的

  C.vulnerable 脆弱的 易受伤害的

  D.suspicious 可疑的

  answer:A

  45.The _________ cycle of life and death is a subject of insterest to seiectists and philosophers alike.

  A.incompatible 矛盾的 不相容的

  ▲B.exceeding 非常的 极度的

  ★C.instantaneous

  D.eternal 永恒的

  answer:D

  46.She remains confident and ________ untroubled by our persent problems.

  A.indefinitely 不确定的 模糊的

  B.infinitely 极端的 无限的 极大的

  C.optimistically 乐观的

  D.seemingly 表面的 看上去的

  untroubled 平静

  answer:C

  ★47.Fiber-optic cables can carry hundreds of telephone conversations _________ .

  A.simultaneously 同时

  B.spontaneously 自然的

  C.homogeneously 同等性质的

  D.contemporarily 同时代的 当代的

  answer:A

  48.The police were alterted that the escaped criminal might be in the _____ .(猜得)

  A.vain 空的 虚无飘渺的

  B.vicinity 附近 周围

  C.court 法院

  D.jail 监狱

  answer:B

  49.Whether you live to eat or eat to live, food is a major _______ in every family's budget.

  A.nutrition

  B.expenditure 花费 费用

  C.routine 例行公事 常规

  D.provision 供应量

  budget 预算

  answer:B

  50.Now a paper in Science argues that organic chemicals in the rock come mostly from __________ on earth rather than bacteria on Mars.(7.8% 每人给0.5)

  A.configuration 结构 分布形状

  B.constitution 宪法 事物的一般结构

  C.condemnation 批评 责难

  D.contamination 化学污染 放射性污染

  answer:D

  51.There is much I enjoy about the changing seasons, but my favorite time is the ________ from fall to winter.

  ▲A.transmission

  ×B.transformation 转变

  ▲C.transition

  ▲D.transfer

  full to winter 秋冬过渡

  3+1单词

  simultaneous/spontaneous/homogeneous

  answer:C

  52.I think we need to see an investment _________ before we make an expensive mistake.

  A.guide 指南

  B.entrepreneur 企业家

  C.consultant 顾问

  D.assessor 评估者 陪审法官

  answer:C

  53.The ______ on this apartment expires in a year''s time.

  A.treaty (国与国之间的)协约

  B.lease 租约

  C.engagement 约定(commitment 商业上的约定 承诺)

  D.subsidy (政府资助的)津贴 补助金

  answer:B

  54.The elderly Russians find it hard to live on their state ___________ .

  A.pensions 养老金

  B.earnings

  C.salaries

  D.donations 捐赠

  ▲charity 慈善

  charity institution 慈善机构

  answer:A

  55.There is supposed to be a safety ___________ which makes it impossible for trains to collide.

  A.appliance 机械 装置

  B.accessory 附件 零件 配件

  C.machine

  D.mechanism

  『王长喜六级评析的答案为D』

  answer:A

  56.After four years in the same job his enthusiasm finally _______ .

  A.deteriorated 恶化 变化=degenerate 变坏 堕落(该词汇的4个特点:⑴长 ⑵有前缀 ⑶不太注意 ⑷永远不会考)

  B.dispersed 散开 消散(警察用高压水龙头※驱散※人群;我国大地上※分布着星星点点※的湖泊)散步也是disperse【四级 scatter 消散】

  C.dissipated 消散 消失

  D.drained 耗尽

  finally 最终

  dominish 消失减少 (同义:smother eliminate)

  shrink 缩水

  answer:D

  57.No one can function properly if they are __________ of adequate sleep.

  A.deprived(deprive of 剥夺)

  B.ripped (rip 撕 剥)

  C.stripped 【strip (from) 剥夺(财产,荣誉)】

  D.contrived 谋划 策划 发明设计

  answer:A

  58.For years now , the people of that farawy country have been cruelly _____ by a dictator.

  A.depressed

  B.immersed = indulege 沉浸 陷入

  C.oppressed 压制 压抑

  D.cursed 赌咒

  answer:C

  59.Ever since the rise of industrialism, education has been ______ towards producing workers.(难题)

  A.harnessed 控制 利用 利用自然的力量产生电能

  B.hatched 孵(蛋) 策划 拟订

  C.motivated 激发 兴趣 使用动机

  D.geared 调节以适应某种需要 (gear to/towards)

  answer:D

  60.The prospect of increased prices has already _________ worries.

  A.provoked 引起

  B.irritated (激怒 使某人感到愤怒)

  C.inspired

  D.hoisted (用来表示:建筑材料从低到高;国旗升上去)

  answer:A

  61.The suspect ________ that he had not been in the neighbourhood at the time of the crime.

  A.advocated 强调鼓吹(有道理)

  B.alleged 宣称 辨称 断言

  C.addressed 发表讲话 提出书面建议(submit 提交 submit to )

  D.announced 宣布

  answer:B

  62.Although the colonists ________ to some extent with the native Americans , the Indians'' influence on American culture and language was not extensive.

  A.migrated

  B.matched

  C.mingled 【mingle with (不同意识形态,不同民族)的混合 mingle to (气味 声音)的混合】

  D.melted 融化 融解(化学名词)妥协 让步

  answer:C

  63.E-mail is a converient, highly democratic informal medium for conveying messages that _______ well to human needs.

  A.adheres (adhere to law/regulation 符合需要)

  B.reflects

  C.conforms (conforms to 符合需要(有need必填)

  D.satisfies

  to human ※needs※

  answer:C

  64.The wings of the bird still _______ after it had been shot down.(翅膀扑腾)

  A.slapped(slap 掌击 俚语:掴一个耳光)

  B.scratched 抓 乱划(用指甲用爪子)claw 爪子(scratch the head 思索 考虑 scrape 用尖锐的工具刮、擦 scrape the head 把头剃光)

  ×C.flapped 翅膀的拍动

  ▲D.fluctuated (价格 数字 比率)的涨落 (某种态度或状态的)动摇或变化

  answer:C

  65.The disagreement over trade restrictions could seriously __________ relations between the two countries.

  A.tumble (价格 数量)

  B.jeopardize 损害 破坏 使…… 陷于险境 jeopardy 数罪不能并罚(法律用词)double jeopardy 双罪不能并罚

  ×C.manipulate 操纵 掌控

  D.intimidate (一般不考)威胁 (如果考必要搭配 terrorist 恐怖分子)

  answer:B

  66.Where you put up wallpaper,should you ______ the edges or put them next to each other?

  A.coincide 全部重叠 (100张粘到一块 跟门一样厚)

  B.extend (一张墙纸拉伸铺一个屋子)

  C.overlap

  D.collide

  answer:C

  67.Under the present system, state enterprises must allprofits to the government.

  A.turn down 拒绝 拒不理会

  B.turn up 上涨 升值

  C.turn out 证明 赶走

  D.turn in 上缴 交还

  answer:D

  68.Oilcompanies in the U.S are already beginning to feel the pressure .Refinery workers and petroleum manufacturing employees are being _______ .

  A.laid out 安排计划展开

  B.laid off 裁员

  C.laid down 制定政策

  D.laid aside 存储 留存

  answer:B

  69.We will _______ you for any damage done to your house while we are in it.

  A.compensate(compensate for)

  B.remedy

  C.supplement

  D.retrieve (对错误和损失的)换回 纠正

  answer:A

  70.She cut her hair short and tried to _________ herself as a man.

  A.decorate

  B.disguise

  ★C.fabricate 编造文件 伪造 (四级词汇)

  D.fake 佯装 伪造

  answer:B

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。如发现有害或侵权内容,请点击这里 或 拨打24小时举报电话:4000070609 与我们联系。

    猜你喜欢

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多
    喜欢该文的人也喜欢 更多