品宁静 / 九年级英语 / Unit 14 Have you packed yet?

0 0

   

Unit 14 Have you packed yet?

2011-12-20  品宁静

Unit 14 Have you packed yet?

学习目标:

1.综合复习各种基本时态,包括现在完成时态、一般现在时、一般过去时、一般将来时等;按类别复习词汇。

2.谈论近来发生的事件及对未来的计划。

3.增强学生做事的条理性及计划性。

一、词汇

()基础词汇


bathing         游泳,洗澡

suit      衣服,服装    
  towel      毛巾,手巾

water      浇灌,浇水    
  guidebook   旅游手册,指南

refrigerator   冰箱
  garage   汽车库,汽车间

suitcase    小提箱,衣箱 
  chop      砍,劈

wood     木头,木材

light        点燃,点着

village     乡村,村庄 

       well        井,水井

 

farm     农场,农庄
member
    成员,会员,一份子

scene (戏剧、歌剧等)的发生地点,背景
last
       最近的,最后的

major        较大的,较大的范围的
hit
     成功而轰动一时的事物(如歌曲等)
appear
     出现,露面,(公开)演出

miss         错过,遗漏
lead
       领导,主角

mostly     主要的,大部分
air
    (音乐)曲调,旋律,乐曲

poem   诗,韵文


()重点短语


1. some day    来日,有一天
2. be off
       离开,走开
3. bathing suit
         游泳衣
4. water the plants
        浇花儿
5. lock the windows
      锁窗子
6. pack the camera
   把照相机装包里7. put in       放进,进入8. turn off      关闭
9. clean out something 

清除某物内部使之整洁
10. clean up something
整洁,清理某物
11. take the dog for a walk
     遛狗
12. chop wood
       砍柴
13. love doing something
喜爱做某事
14. light the fire for breakfast

点火做早饭

15. collect water       挑水
16. write original songs
 写原创歌曲
17. make a music video

制作音乐录影带

18. a hit CD    一张流行的CD
19. go on a world tour
进行世界巡

20. in search of         寻找,寻求

21. hope to do something    希望做某事
22. so far
         迄今为止
23. be sure (not) to do
一定()要做某事

24. spend time (in) doing花费时间做
25. think of
       想到,考虑
26. turning point
  转折点
27. in one’s life
      在某人的一生
28. be off to
       离开去(某地)

29. air show       音乐表演


二、日常用语

1Have you watered the plants? NoI haven’t.

    你已经浇花了吗?不,我没有。

   Have you packed the camera yet? Yes. I’ve already put it in my suitcase.
    你装好照相机了吗?是的,我已经把它放入旅行箱了。
       Have you fed the cat? No. I haven’t fed her yet.
    你喂猫了吗?不,还没有。

2. Have you bought a newspaper? YesI’ve already bought a newspaper.

    你买报纸了吗?是的,我已经买了。

3. Have you ever been to a concert?    你曾看过音乐会吗?

 YesI have. I went to the National Day concert last year
    是的,我看了去年国庆节的音乐会。
    Did you enjoy it?     你喜欢它吗?
    Yesthey had a great air show.    是的,他们展现出的旋律很美。

三、知识讲解

Section A:现在完成时

现在完成时是由助动词havehas+动词过去分词构成。
       (1)表示过去发生或已经完成的某一动作对现在造成的影响或结果,常与alreadyjustyetevernever等连用。
    例如:
    ----Have you finished your work yet
    ----YesI haveI have just finished it
    注意:在这里要注意alreadyyet的辨析:
      ★①already通常用于肯定句。
      I have already told him.      我已经告诉他了.
         I have already put it in my suitcase. 我已经把它放进我的手提箱了.
      ★②yet常用于疑问句和否定句。
       ----Have you watered the tree yet?        你浇树了吗?
       ----YesI have already watered it.       我浇了.
       ----Have you fed the dog?          你喂过狗了吗?
       ----No. I haven’t fed it yet.          没有,我没喂.
       (2)表示过去已经开始,持续到现在的动作或状态,可以和表示从过去某一时刻延续到现在(包括现在在内)的一段时间的状语连用,如forsincenowtodaythis monththis year等。    例如:
    I have lived here since 1980.      1980年以来我一直住这儿。
    I have been at this school for over four years.我已经在这所学校呆了四年多。
    for和表示一段时间的词组连用,例如:for two minutesfor five hoursfor ten daysfor three weeksfor fourteen monthsfor twenty years
   since和表示过去某一时刻的词或词组连用,例如:since eight o'clock this morningsince last Sundaysince five weeks agosince October等。

Section B:

1. Have you packed yet? 你打包了吗?

(1)这是一个现在完成时的句型,它是在两个时间上,一是过去,一是现在。它的动作发生在过去,但对现在有影响或结果,而这种影响和结果是说话人的兴趣所在,所以常常后面不用时间状语。Have/has+动词的过去分词,是它的基本结构。
    例如:
    Someone has broken the door.
    有人把门打破了。(结果,门仍破着)
    She has been ill.
    她刚生病了。(结果,现在脸色还不好)
  (2)pack   包装,把……装箱                   
    pack sthupinto… 整理行装 
    例如:
    Pack clothes into a truck.    把衣服装进衣箱内。
    pack into  塞进,挤进    
    例如:
    The children packed into the cinemas on a wet day.
    在雨天,孩子们挤进电影院。

2Have you watered the plants yet?你浇花了吗?

  water这里是动词浇水,洒水的意思
    water the lawn/the plants/the streets 洒水在草地(花木,街道)上
    water the horses   饮马

3I have not cleaned out the refrigerator yet. 我还没把冰箱清除干净。

  clean sth out 打扫某物之内部,扫除某物的尘土等。
    例如:
    It is time for you to clean your bedroom.   现在该你打扫你的卧室的时候了。
    clean sth up    清除罪犯和不道德分子,整顿(某物)。
    例如:
    The mayor has decided to clean up the city.    市长已决定要整顿市政。
    clean sth down   清扫,擦干净
    例如:
    clean down the walls.    把墙上的尘土扫下。

4I will do it in a minute. 我马上就做。

  in a minute=soon  立刻
    例如:
    I will come downstairs in a minute.    我马上下楼。
   to the minute=exactly 一分不差,准确地
    例如:
    The train arrived at 7 o‘clock to the minute.    那班列车在7点到站。
    The minute thatas soon as
    例如:
    I will call you as soon as I arrive in Beijing.    我一到北京就给打电话。

5Have you fed your cat yet? 你喂猫了吗?

 fedfeed(喂)的过去分词
    例如:
    What do you feed your dog on?    你用什么喂你的狗?
    be fed up with  因多而厌烦,不满
    例如:
    I am fed up with your grumbling?    我听够了你的怨言。

6Are you readyTina?你准备好了吗?

  ready for sth/to do sth  准备就绪的
    ready for work 为工作准备就绪的
    get ready for a journey 作好旅行的准备
    be ready to start 准备出发

7I have so many chores to do today. 今天我有太多的杂务要做。

  chore.  杂事 (务)
    chores to do,其中to do 不定式作定语
    例如:
    I have nothing to say on this question.    在这个问题上,我没有什么话可说。
    It was a game to remember.           那是令人难忘的球赛。

8Then I have to take the dog for a walk. 我还必须带着狗出去溜溜。

 (1)take  携带,拿走某物,伴随某人
    例如:
    take letters to the post   把信付邮
    take a friend home in one’s car 用汽车送朋友回家
    take the dog out for a walk  带狗出去散步
  (2)take  得到,享有,吃喝
  (3)take a holiday/a walk /a bath/a deep breath 休假(散步,沐浴,作深呼吸)

9I have not done any of these things yet because my grandfather came to chat to me. 

那些事情我一样也还没做,因为我祖父来和我聊天。

(1)because 连词  因为

  例如:
    I did it because they asked me to do it.    我做这事是因为他们要我做。

(2)because所表达的原因是不知道的,如要表达明显的理由,或被认为是知道的,就用asfor,或so

  例如:
    As it is rainingyou had better take a taxi.
    It is rainingso you had better take a taxi.
    既然下雨,你最好坐出租车来。

(3)for because of 相近,后面加名词或名词短语

  for this reason   为此原因
    for its scenery   因风景著名
    例如:
    Because of his bad legshe could not walk so fast as the others.
    因为他的腿有毛病,他不能和别人一样走得快。
    Many people have a cold because of the cold weather.
    由于天气冷,许多人都感冒了。

(4)chat (动词/名词) 闲谈,聊天

  例如:
    They were chatting in the corner.    他们在屋角聊天。

10He had to get up at 5 am and chop wood and light the fire for breakfast.

他必须5点钟起床,劈柴并点火做饭。
    light  用作动词,意思是点燃,使发光 
    例如:
    light a fire 点火    Light a candle/cigarette 点一支蜡烛/香烟
    light的过去式,过去分词为litlighted常用于名词前相当于形容词
    例如:
    a lighted candle 燃着的蜡烛

11. Then he had to collect water from the village well. 

然后他需要去村里的井去打水。
  (1)collect 动词,意思与fetch 相近拿来,接来
    例如:
    Collect a child from school.    自校中接回小孩。
  (2)聚集,聚积
    例如:
    A crowed soon collects together when there is a street accident.
    当街头发生意外事件的时候,立刻就有一群人聚集起来。
  (3)collect foreign stamps/old china 搜集外国邮票/古瓷器
  (4)collected  形容词,()镇静的,心思不乱的

12. When did you first hear them? 你第一次听到他们是什么时候?

(1)first 初次 
    例如:
    When did you first see him/see him first? 你第一次是在什么时候看见的他的?
  (2)first 最初,最先
    例如:
    Which horse came in first(/won the race)?    哪匹马赢得了冠军?

13. original songs  所做的最早的歌曲

(1)original 最初的,最早的
    例如:
    The original plan was better than the plan we followed.
    原先的计划优于我们所实行的计划。
  (2)有独创性的,有创见的
    an original design 别出心裁的设计
    an original writer 富有创见的作家

14win an award   赢得一项奖

15One of the best bands on the music scene is the New Ocean Waves.

NOW 是乐坛最好的乐队之一。

One of+最高级+名词的复数形式
    例如:
    Surfing is one of the most popular water sports in the world.
    冲浪是世界最受欢迎的水上运动之一。

16They are going to appear on CCTV next month. 

下月他们将登上中央电视台的舞台。

(1)appear 指演员,歌唱者等出场,登台
    例如:
    He has appeared in every large concert hall in Europe.
    他曾在欧洲各大音乐厅演唱。
  (2)appear 出现,呈现
    例如:
    When we reached the top of the hillthe town appeared below us.
    当我们到达山顶时,市镇就呈现在我们的脚下。

17Be sure not to miss them if they come to a city near you-if you can get tickets.

如果他们到了一个离你近的城市,务必不要错过,如果你能得到票的话。
  be sure to do 务必,一定要
    例如:
    Be sure to tell me when you arrive home.    到家后务必要告诉我一声。
    注意动词不定式to do的否定形式,要直接在to do前加not

18Did you know that they gave half of the money they made to a charity for homeless children

你知道吗,他们为了救助无家可归的孩子们把赚的钱一半都给了一个慈善机构。
  (1)half  一半的
    例如:
    Half the boys are already here.    一半的男孩子已经在这里了。
    They stood in a half circle.     他们站成了半圆形。
  (2)half of the money they made是定语从句,其中引导词that 在从句中作宾语,这里省略了。
   例如:
   Where is the book which I bought this afternoon

今天下午我买的那本书在哪儿?
(3)a charity for homeless children 一个孤儿慈善机构
  homeless 无家可归的
    例如:
    a homeless family 无家可归的一家人

19They had a great air show. 他们展现出旋律很美。

air  曲调,旋律,天空,空中
    例如:
    He jumped into the air.        在腾空一跳。
    It is quicker by air than by sea.      坐飞机比坐轮船快。
  in the air 悬着的,未定的
    例如:
    We may be going skiing at Christmasbut it is still all up in the air.
    我们圣诞节可以去滑雪,但还没有定下来。

20We are leaving in an hour. 我们一小时后就离开。

be leaving是现在时表示将来,类似的动词还有gostartcome等表示移动的词
    例如:
    When are you starting?  你什么时候动身?
    I am going.        我要走了。

21Have you said goodbye to grandma?你已经向奶奶说再见了吗?

say goodbye to sb. 和某人道别

22It is your job to wash the dishes.  洗盘子是你的事。

不定式在句中可用作主语。   

    例如:
    To see is to believe.     百闻不如一见。
    但英语中常用it作为语法上的主语,即形式主语,将真实主语不定式放在位于谓语之后
    例如:
    It always pays to tell the truth.    说实话总是不吃亏的。
    It has been a pleasure to be able to help you.   能够帮助你是一种荣幸。

23Lumsden is just one young overseas Chinese who has come to his ancestor’s homeland as a part of the “In Search of Roots”summer camp program.

Lumsden是一位年轻的海外华人,他作为寻根夏令营活动的一员来到祖先的家乡。
  (1)overseas   在海外的,在外国的    overseas markets  国外市场
    例如:
    They have gone to live overseas.     他们已经去国外定居了。
  (2)as  介词作为,如同
    例如:
    I like her as a personbut I do not think much of her as a writer.
    作为一个普通人,我是喜欢他的,但作为一个作家,我对他的评价不高。
  (3)in search of 寻找  相当于try to find,其中 search是名词。
    例如:
    I went off  in search of a garage where I could have my car repaired.
    我跑去寻找修理汽车的地方。
    Scientists are still searching for a cure to the common cold.
    科学家们仍在寻找治疗感冒的方法。

24So farit has brought thousands of overseas Chinese students to China to explore the roots of their families.

到目前为止,它已经带了几千名海外华裔学生来中国去探寻自己的家族之源。
  (1)so far到目前为止,迄今为止,往往用于现在完成时。
    例如:
    So farhe has fallen off the bike three times.
    到目前为止,他从自行车上摔下过三次了。
    I have not met our new neighbour so far.
    到目前为止我还没有见到我的新邻居。
  (2)thousands of 成千的  millions of  成百万的  hundreds of  上百的
  (3)explore   探测,探险,探讨
    例如:
    explore the Amazon jungle       对亚马逊河森林进行勘探。
    We must explore all the possibilities.   我们必须探讨所有的可能性。
  (4)root   根源,起源
    例如:
    His illness has its roots in unhappiness.      他的病来源于不开心。

25Many have never been to China before and can hardly speak any Chinese.

从前许多学生从未到过中国,几乎说不了一句汉语。
  (1)have been to 已经去过某地    have gone to 去了某地,并未回来。
    例如:
    He has been to America twice.                 他已经去过美国两次了。
    He is not here. He has gone to America.   他不在这里,他去美国了。
  (2)hardly 几乎不
    例如:
    I can hardly wait to hear the news.    我迫不及待的想听到这个消息。
    Hardly anyone likes himbecause he is so bad-tempered.
    几乎没有人喜欢他,因为他脾气太坏了。

26They walk through the countrysideand spend hours watching the water buffalo and the farmers working in the fields.

他们在乡村间转转,数几个小时都在看水牛以及在农田里工作的农民们。
  (1)spend timeindoing sth 花时间做某事
    例如:
    He spends an hour doing his homework every night.
    他每晚都花一小时的时间做作业。

  (2)spend money on sth 买花了
    例如:
    He spent 300000 on the new house.   买下这房子,他花了300000元。
  (3)cost的主语是物,指什么东西花了你多少钱。
    例如:
    This new shirt cost me 150 yuan.    买这件衬衣花了我150元。
  (4)pay money for sth 买付钱
    例如:
    He paid 150 yuan for the new shirt.    买这件衬衣他花了150元。
  (5)It takes sb sometime to do sth 做某事花了某人多长时间
    例如:
    It took him two years to finish writing the book.
    花了他两年的时间来完成这本书。

27. I feel like I have done something that wasn’t important to me before.

我想我做了些原先对我并不重要的一些事情。
  feel like+doing sth.想要,欲要
    例如:
    I don’t feel like eating a big meal now.    我现在不想吃大餐。
    We’ll go for a walk if you feel like it.    如果你愿意,我们去散步。

28…believe strongly in the program. 对这项活动的作用深信不疑。

(1)I believe in that man. 我信任那个人。   Believe in God. 相信上帝存在。
  (2)相信之价值
    例如:
    He believes in getting plenty of exercise.    他相信充分的运动必有益处。

29. They say the purpose of the trip is to clear any doubts that young Chinese living abroad have about who they are.

他们说这项旅行的目的就是消除那些居住国外的华人青年心中对其本身是源自何处的疑问。
  (1)the purpose of the trip 旅行目的
    例如:
    For what purpose do you want to go to Canada? 你要去加拿大的目的何在?
    on purpose 故意的,不是偶然的
    例如:
    He came here on purpose to borrow money from you.  他特地来向你接钱。
  (2)clear 消除,清理
    clear the street of snow  清除街上的积雪
    clear one’s mind of doubt 释除心中的疑虑
    clear sth. up 整理,清理
    例如:
    Clear up your desk before you leave the office.
    在离开办公室以前,把你的桌子整理一下。

练习:

一、根据汉语提示或英文解释拼写单词,首字母已给出(10)

1. That is a very beautiful v______(乡村).
  2. The s______(背景) of the movie is very beautiful and cool.
  3. I’ve waited for her to a______(to come into sightbe seen) for a long time.
  4. Get up earlyor you’ll m______(to fail to catchseehearfindor meet) the first train.
  5. My h______(家乡) is in a small town in China.
  6. I go to my ______(祖先) homeland every year.
  7. We often s______(to look for) the Internet for some information.
  8. When I grow upI want to go a ______(inat or from another country).
  9. Do you know some l______(当地的) people there?
  10. The bridge c______(连接) the two cities.

二、单项选择(15分)

1. When at Rome do ______ the Romans do.
        A. as      B. how      C. what      D. that
  2. He was ______ with his head ______ his arms.
        A. sleepingover B. sleepyback          C. asleepon      D. sleepingaround

3. How long ______ you last saw her?
        A. is it since    B. is it that      C. is it after    D. was it when
  4. We wait for Tom for ______ hour and ______ half.
        A. ana       B. aan       C. a/                 D. /a

5. She’ll be back to her hometown ______ time.
        A. after a few years’     B. in a few years’
        C. after a few years    D. in a few year’s
  6. There are ______ on our farm.
        A. hundred sheeps                       B. hundreds of cows
        C. a few hundreds of house     D. hundreds of sheeps
  7. ______ is difficult to work on the Great Green wall.
        A. This   B. It     C. That      D. Its
  8. There ______ great changes in our country since 1979.
        A. have been     B. were    C. has been       D. are
  9. While she ______ TV in the sitting room, the bell ______.
        A. watchesrings     B. is watchingrangs
        C. was watchingrang   D. watchedwas ringing
  10. He ran into the room ______ the girl.
        A. saving   B. to save     C. saves      D. saved
  11. Jay is one of ______ popular ______ ______ young people in China.
        A. thesingerin                            B. the mostsingerswith      

C. the mostsingerwith         D. thesingerswith
12. Do you remember ______ last time?
  A. what is your teacher saying    B. what your teacher said 
  C. what did your teacher say    D. what your teacher says
13. There are ______ overseas Chinese students returning to China for work.
  A. thousand of    B. thousands of  C. a thousand of  D. two thousands
14. ---Mary
do you know where Tom is?
 ---He must ______ Shanghai.
  A. have been to   B. has been in   C. have gone to              D. have been in
15. I feel like ______ fishing now.
  A. going to    B. going       C. going for    D. to go to

三、用括号中所给词的适当形式填空。(10’

1. Now class begins! Let’s learn the ______(twelve) lesson today.
  2. At the ______(begin) of the meeting he said nothing.
  3. If it ______(not rain) tomorrow we will go for a picnic in the country.
  4. Thanks for ______(invite) me to your birthday party.
  5. She can’t make a ______(decide).
  6. September is the ______(nine) month of the year.
  7. My father and mother got ______(marry) in 1956.
  8. The Yellow River is the second ______(long) river in China.
  9. In Turkeythere once was a man ______(name) Saint Nicholas. He was a very shy man.
  10. Welcome to my homeboys and girls! Please sit down and help ____(you) to some apple pies.

四、完型填空(20’)

A

  Do you like pop music? Most people do. One of the best __1__ on the music scene is the New Ocean Waves. In the __2__ twelve monthsthey’ve had three major __3__ and made a hit CD. They’re going to appear on CCTV next month. And then they’re going to go o a world tour in which they will __4__ in ten different cities. Be sure not to __5__ them if they come to a city near you---if you can __6__ tickets.
  “For yearwe played other people’s songs” says lead singer Zhu Wen. “But now we play mostly __7__ own songs. We’ve had a few songs in the top tenbut we really hope to have a number one hit __8__.” good luck to the New Ocean Waves. They’re off to a great start. And they’re really nice people did you know that they __9__ half of the money they made to a charity for __10__ children?
  1. A. singers     B. classes     C. bands       D. players
  2. A. last      B. coming      C. present      D. next 
  3. A. matches     B. concerts     C. meetings     D. parties 
  4. A. show      B. perform      C. dance      D. visit 
  5. A. miss      B. meet       C. see       D. watch
  6. A. find      B. give       C. see        D. get 
  7. A. our      B. their      C. her        D. his
  8. A. some day    B. one day     C. future      D. last year 
  9. A. received    B. had       C. gave        D. got  
  10. A. happy     B. sad       C. lovely      D. homeless

B

Once there was an old man in a town. He always forgot __1__ things. So his wife always had to say to him“Don’t forget this!”
  One day he went on a long trip alone. Before he __2__ homehis wife said“Now you have all these __3__. they are what you need for your trip. Take care of your things during the trip.” He went to the stationbought a ticket and __4__ the train with it.
  About half __5__ hour laterthe conductor began to see the tickets. He came to the old man and __6__“Will you please show me your ticket?” the old man looked for his ticket in all his pocketsbut he could not find __7__. He was very worried. “I can’t find my ticket. I really bought a ticket __8__ I got on the train” said the old man.
  “I believe you bought a ticket. All rightyou don’t have to buy __9__ one” said the conductor kindly. “But how can I know where I’m going? I can’t __10__ my station!” the old man said sadly.
  1. A. a lot of    B. a kind of    C. a piece of    D. a pair of
  2. A. got      B. left       C. went       D. moved
  3. A. money     B. clothes     C. tickets      D. things
  4. A. had on    B. went on     C. got on      D. passed on
  5. A. a       B. an        C. the        D. this
  6. A. say      B. said       C. says        D. saying
  7. A. it      B. this       C. that       D. ticket
  8. A. when     B. till       C. before      D. after
  9. A. other     B. the other    C. the others    D. another
  10. A. forget    B. get       C. remember      D. see

五、阅读(20分)

A

  Have you ever seen a horse with toes? Millions of years agohorses had many toes. They had four toes on each front foot. They had three toes on each back foot. These small horses lived in the forests. Their toes helped them run over the softwet ground.
  It was once very hot in the forest. But the weather changed later. It because cold. Many trees could not live in such cold weatherso they died and fell. Open fields took the place of forests. The sun made the ground dry and hard. Horses began to get bigger with climate changing. On the dryhard landhorses needed only their middle toes for running. Their middle toes became hard. After a long timehorses had only one hard toe on each foot. We call it hoof.
  1. Long agothe horse had four toes on each ______.
  A. front    B. back foot    C. left foot    D. right foot
  2. Which of the following does this story lead you to believe?
        A. Animals have always been the same as they are today.
        B. When the climate changesanimals begin to changetoo.
        C. Weather stays the same all of the year round.
        D. The weather changes horses.
  3. What did the horse need on dryhard land?
        A. Only their middle toe for running.
        B. A lot of room for running.
        C. Strong legs.        
        D. Harder feet.
  4. The main idea of the story is that ______.
        A. the weather never changes.
        B. cats were once much bigger than horses.
        C. horses changed very much over the years.
        D. the weather was once very cold.
  5. The word hoof in English means ______.
        A. hard leg of a horse 
        B. the hard foot of certain animals
        C. hard toe of a horse 
        D. hard hand of a horse

B

It is over a year now since Cathy came to China. She is now living in Nanjing and has worked in a computer factory for six months. The factory is in the north of the cityand her flat is in the south. Butshe has never been late for work.
  Cathy is very popular in the factory. She is kind to everybody and gets on well with the Chinese workers. After workin the evenings they visit each other and talk about almost everything.
  HoweverCathy has made up her mind to leave the factory. She is going to find a job in a travel service(旅行社). “If I work in a travel serviceI’ll be able to meet more people. I can learn more about China” she told her friends.
  One day last week she had a talk with the manager of the travel service. He seemed pleased with her Chinese. At the end of the talkhe said“I’ll give you a ring in a week and tell you the result” Now Cathy is waiting for the answer.
  1. Cathy has been in China for ______.
        A. more than a year            B. half a year

C. two and a half years       D. two years
2. She is ______ for work.
  A. always late      B. always on time C. never on time          D. often late

3. Almost ______ in the factory knows Cathy.
  A. nobody           B. somebody C. everybody       D. anybody

4. She wants to work in ______ because she wants to know more about China and the Chinese people.
  A. the south  B. the hometown    C. the north  D. the travel service
5. Cathy’s ______ must be quite god.
  A. Chinese    B. maths    C. Japanese    D. physics

C(10)

A great French writer has said that we should help everyone as much as possible because we often need help ourselves. The small even can help the great. To this effect(以这种意思)he tells following simple story.
  An ant was drinking at a small stream and fell in. she made great efforts to reach the sidebut made no progress at all. The poor antalmost exhaustedwas still bravely doing her best when a dove(鸽子)saw her. Moved the pity the bird throw her a blade(叶片)of grasswhich supported her like a raft(木筏),and thus she reached the bank again. While she was resting and drying herself in the grass she heard a man approaching(接近). He was walking along barefoot(赤足地)and carrying a gun in his hand. As soon as he saw the dove he wished to kill herand he would certainly have done sobut ant bit him in the foot just as he raised his gun to fire. He stopped to see what had bit himand the dove immediately flew away. It was an animal much weaker and smaller than herself that had saved her life.
  1. According to the French writerwe often need help from otherstherefore we should ______.
        A. help others as much as we can
        B. help those who may be useful to us
        C. get as much help as possible
        D. both B and C
    2. An ant fell in the stream and could not reach the side ______.
        A. because she did not try to        
        B. because she tried too hard
        C. because she did not cry for help
        D. no matter how hard she tried
  3. Exhausted as she wasthe ant ______.
        A. lost hope    B. stopped trying 
        C. cried for help  D. went on trying
  4. The ant finally got on the bank ______.
        A. when the water pushed her
        B. with the help of a blade of grass
        C. with the help of a piece of wood
        D. when the dove reached out a leg for her
  5. The writer tells this story in order to show ______.
        A. how brave the dove is
        B. how clever the ant is
        C. how clever the ant is
        D. that even the small can help the great

答案:

一、1. village    2. scene  3. appear   4. miss    5. homeland 
    6. ancestor’s  7. search  8. abroad  9. local   10. connects
  二、1. A   2. C  3. A  4. A   5. B
    6. B   7. B  8. A  9. C  10. B
    11. B  12. B  13. B  14. C  15. B
  三、1. twelfth       2. beginning      3. doesn’t rain
    4. inviting      5. decision       6. ninth
    7. married      8. longest       9. named
    10. yourselves
  四、A: 1. C  2. A  3. B  4. B  5. A  6. D  7. A  8. A  9. C  10. D
    B: 1. A  2. B  3. D  4. C  5. B  6. B  7. C  8. C  9. D  10. C
  五、A: 1. A  2. B  3. A  4. C  5. B
    B: 1. A  2. B  3. C  4. D  5. A
    C1. A  2. D  3. D  4. B  5. D

 

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。如发现有害或侵权内容,请点击这里 或 拨打24小时举报电话:4000070609 与我们联系。

    猜你喜欢

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多
    喜欢该文的人也喜欢 更多