分享

Rammeaftaler bliver ikke udnyttet godt nok | Carst...

 kookoodog 2017-12-27

De 3 største udfordringer med rammeaftaler

Ofte er både sælger og køber glade, lige når de har indgået en rammeaftale. Alt er snakket igennem, der er brugt masser af tid på forhandling af priser, rabatter, bonus og vilkår. Sælger puster ud og fejrer aftalen i salgsafdelingen og køber er glad for at få den på plads og tænker på alle de fordele og den øgede bundlinie, som man kan snart kan prale af.

OG SÅ DØR ALLE DE GODE INTENTIONER DER...

Har du også prøvet at kigge tilbage på en rammeaftale og undre dig over, at I aldrig rigtig fik udnyttet den, I fik aldrig de store rabatter eller opnåede bonus?

Flere undersøgelser viser, at ofte udnyttes kun 10-20% af rammeaftalerne i forhold til de intentioner, der var med dem, til at starte med. De 3 største udfordringer er:

1. For mange rammeaftaler
Ofte har en virksomhed og organisation indgået rammeaftaler med mange forskellige leverandører, der har været forskellige medarbejdere indover for 5 år siden, for 3 år siden og nu. Herudover lapper flere rammeaftaler indover hinanden helt eller delvist.

Da mange rammeaftaler typisk udløser de største rabatter ved 50,%, 80%,100% eller mere i udnyttelse, så bruger køber for mange penge, når 10 forskellige rammeaftaler kun udnyttes 20% hver især og aldrig udløser bonus og de store rabatter.

2. Rammeaftalerne bruges ikke ude i organisationen
Det er fint at økonomi, IT, indkøb eller HR har brugt en masse tid på at indgå gode rammeaftaler. Men årsagen til, at de ikke bliver brugt, skyldes at de ikke er synlige, de er ikke tilgængelige for mellemledere, afdelingsledere og chefer for andre lokationer. De ligger og gemmer sig på fællesdrev, Sharepoint arkiver og i mapper. Så ude i organisationen bruger man selvfølgelig de lokale leverandører, som man kender godt eller har en relation til eller som står i deres kontaktliste på smartphonen.

3. Glemt eller overset opfølgning
Mange købere regner med, at opfølgningen på rammeaftaler, den skal sælgeren nok sørge for, han eller hun er sikkert i røret for at få  nye ordrer og fornyelse og vi får helt automatisk besked, når vi når bonus og nye fordele. Men sådan er den travle og praktiske virkelighed ikke, desværre. Derfor bør køber selv følge meget nøje op på rammeaftaler, her kan en lille indsats være mange mange penge værd på bundlinien,

Vil du have styr på og fuldstændig kontrol med rammeaftaler og gøre en indsats for at øge din bundlinie, så er der ingen vej udenom at få indført en struktureret aftalehåndtering eller kontraktstyring og få et automatiseret system til det.

Kontakt mig for at høre hvordan du kan skabe overblik over dine rammeaftaler med kategorisering, kan gøre dem tilgængelige for mellemledere og projektledere med enkle læselicenser og nem søgning, kan sende alarmer ud, når du skal huske at opgøre bonus og rabatter, hvert kvartal, hvert halve år og for altid fremover.!

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多