分享

Day 499 一周希腊语新闻( 再见东京,你好巴黎;希腊山火肆虐;雅典地铁4号线动工)

 黄金想当然 2021-08-10
希 游 记
新闻专栏

图片

01

再见东京,你好巴黎!

Με μια λιτή τελετή λήξης τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο. Ήταν η πρώτη φορά που η τελετή έγινε χωρίς θεατές εξαιτίας της πανδημίας. Όπως ήταν παράδοση, κατά τη διάρκεια της τελετής ανέβηκε η ελληνική σημαία και ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, ενώ στο τέλος έσβησε και η Ολυμπιακή φλόγα. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες θα είναι στο Παρίσι.

东京奥运会在简单的闭幕式中结束。由于疫情影响,闭幕式首次在没有观众的情况下举行。按照传统,在仪式上,希腊国旗升起,希腊国歌奏响,最后奥运圣火熄灭。下一届奥运会将在巴黎举行。

图片

02

希腊持续高温引发山火肆虐

图片

Οι μεγάλες πυρκαγίες που ακόμα καίνε στην Ελλάδα έχουν κάψει μέχρι τώρα πάνω από 650.000 στρέμματα δάσους. Η πιο μεγάλη καταστροφή ήταν στη φωτιά της Εύβοιας. Η βόρειος Εύβοια είναι ένα πολύ πράσινο νησί γεμάτο πεύκα, αλλά οι φωτιές έκαψαν πολλά από τα δάση και ακόμα και σπίτια. Πολύ μεγάλη ήταν η καταστροφή και στα βόρεια της Αθήνας.

到目前为止,仍在希腊燃烧的大火已经烧毁了超过 650,000 英亩的森林。最大的火灾发生在埃维亚。埃维亚北部是一个松林覆盖面很广的岛屿,大火烧毁了大片森林,甚至很多房屋。雅典北部的火灾也造成了很大的破坏。

图片

03

雅典地铁4号线动工

图片

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα. Ήδη οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τα πρώτα εργοτάξια. Οι εργασίες θα αρχίσουν πλήρως το 2022 και θα κρατήσουν για πολλά χρόνια. Επίσης πρόσφατα άρχισαν οι εργασίες για το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη αλλά δόθηκε και έγκριση για έναν νέο αυτοκινητόδρομο στην κεντρική Ελλάδα.

雅典地铁 4 号线开始动工。建筑商已经开始准备第一批建筑工地。工作将于 2022 年全面展开,并将持续多年。克里特岛的新机场建设也开始启动,而希腊中部的新高速公路也已获批。


图片


更多欣赏👇


图片来源:网络(侵删)

图片

无需授权即可转载,但请自觉保留以上版权声明

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多