分享

英语近义动词辨析80题

 细雨留花 2009-10-03

1.That moment’s stop ____ the U.S. its leading position in the world. 
A. cost  B. lost  C. caused  D. missed
2.The boy was made to ___ for being late for school the day before yesterday. 
A. pardon  B. forgive  C. excuse  D. apologize
3.The hunter pulled out his gun! The snake was ___ to pieces on the ground.
A. broken  B. thrown  C. stricken  D. blown
4.She ___ my understanding when the teacher gave her further explanation. 
A.arrived  B. got  C. made  D. reached
5.He ____ the car to a stop at the time of hitting the tree. 
A. took  B. drew  C. drove  D. brought
6.He ___ the key in the lock and opened the door quickly. 
A. turned  B. put  C. placed  D. got
7.His eyes were ____ upon Della ,wanting to knowing more about her. 
A. fixing  B . stared  C. fixed  D. staring
8.They have ___ in love with each other at the first sight in the street when they both go shopping.
A. felt  B. filled  C. found  D. fallen
9.I shall never forget the days we ___ together in the country. 
A. worked  B. played  C. spend  D. studied
10.She _____her hair up again when she hoped to go out to see his boyfriend.  
A. did   B. made   C. got     D. kept
11.The doctor ___ me to give up smoking after he examined me. 
A. hopes  B. suggests  C. advises  D. makes
12.The boss ___ him working all day long in order to get more benefit for himself. 
A. had  B. made  C. forced  D. obliged
13.He is too young to ___ right from wrong. 
A. speak  B. talk  C. say  D. tell
14.At last he ___ teacher after he graduated from the Teacher’s College. 
A. became  B. turned  C. changed  D. grew
15.The peasants are ___ good seeds for the coming spring. 
A. picking out  B. choosing  C. selecting  D. choosing from
16.When did you ___ the day before yesterday? 
A. arrive   B. reach   C. get  D. get to
17.How long will it ___ you write the article before you hand it in? 
A. cost  B. spend  C. last  D. take
18.It’s too cold to ___ the engine .
A. begin  B. start   C. ride  D. drive
19.Will you take part in the meeting to be __ next week in Guangzhou?
A. held  B. taken place   C. had  D. happened
20.Who ___ the New World, do you know? 
A. invented  B. made  C. discovered  D. uncovered
21.Need I help you? Yes, you ____. 
A. need  B. may  C. must  D. should
22.The People’s Republic of China was ___ in 1949.
A. found  B. founded  C. built up  D. put up
23.Lao Wang is ___ as our best teacher during our high school years.
A. thought   B. looked  C. considered  D. regarded
24.When did you ___ his letter , last Monday or Friday?
A. hear from  B. receive  C. accept   D. hear
25.A new look has ___ in China in the last few years. 
A. broken out  B. taken place   C. happened   D. taken on
26.Mary is  ___ her best clothes today to see her grandmother. 
A. wearing  B. dressing  C. putting on  D. having on
27.Will you ___ me a few minutes to help with my English composition? 
A. share  B. spare  C. save  D. spend
28.He ___ from his seat when he heard somebody called his name. 
A. rose  B. stood  c. got  D. raised
29.Trains ___ more people than buses and cars.
A. take  B. carry  C. fetch  D. bring
30.Loud noises can ____ people mad .
A. drive  B. turn  C. cause  D. have
31.___ your children here next time, I want to see them. 
A. Take  B. Fetch  C. Get  D. Bring
32.The boy ____ an apology for being late to the teacher. 
A. made  B. asked  C. expressed  D. had
33.Would you like to ____ and have a cup of tea with my grandfather? 
A. call on  B. visit  C. drop in  D. see
34.She decided to ___ her studies at home because she didn’t want to go abroad. 
A. continue  B. go on  C. keep on  D. have
35.It is hard for them to ___ a good job for their poor ability of working. 
A. look for  B. find out  C. find  D. discover
36.We ___ the apple into three parts to give them each. 
A. separated  B. split  C. parted  D. divided
37.China ____ a larger population than Japan. 
A. covers  B. takes  C. has  D. makes
38.They were ___ busy working all day long. 
A. made  B. kept  C. had  D. let
39.I have been searching for my ___ key after I had meal in the restaurant. 
A. missed  B. lost  C. gone  D. disappeared
40.How I ___ I were a happy bird just like you. 
A. hope  B. wish  C. want  D. expect
41.I ___ across her in the street when I had a walk after supper.
A. came  B. went  C. met  D. saw
42.He was ___ by her beauty at the first sight. 
A. moved  B. excited  C. touched  D. struck
43.On hearing the sad news, she ___ tears.
A. burst into  b. broke out  C. cried out  D. wept with
44.She ___ the cup and broke into pieces. 
A. fell  B. felt  C. failed  D. dropped
45.The new house has not been __ yet.
A. equipped  B. provided  C. furnished  D. supplied
46.The sick man’s heart is __ fast.
A. working  B. moving  C. jumping  D. beating
47.I’m ___ to seeing my first teacher.
A. looking forward  B. expecting  C. longing  D. looking
48.The thief ___ the office without being seen. 
A. fled  B. ran away  C. ran out  D. flee from
49.Then came an ___ scream of joy after they got the first prize.
A. moved  B. moving  C. exiting  D. excited
50.Her heart had ___ for them she got to the hometown. 
A. longed   B. wanted  C. dreamed  D. waited
51.___ while the iron is hot. 
A. Strike   B. Hit  C. Beat  D. Knock
52.I found a wallet ___ on the ground and picked it up. 
A. laying  B. lying  C. lay  D. lie
53.I haven’t ___ his letter yet , though I got it for a long time.  
A. written  B. answered  C. replied  D. returned 
54.They ___ the different parts into one. 
A. united  B. connected   C. joined  D. linked
55.He got ___ in the battle with the enemy. 
A. hurt  B. harmed   C. injured   D. wounded
56.Will you __ me the favour to put on the coat because it is cold outside? 
A. do  B. make  C. give  D. have
57.Who ____ it be?  It must be Mary. 
A. must  B. can  C. should  D. may
58.He ____ his way when the concert was over.
A. did   B. found   C. made   D. took
59.Did you ___ the concert the day before yesterday?
A. attend   B. join on  C. join   D. have
60.It is well ____ to all that China is a large country with a long history. 
A. said  B. told  C. known  D. reported
61.The building is not ___ yet ,mainly because of the weather. 
A. finished  B. ended  C. done  D. completed
62.The man is hard to ___ with during the talk. 
A. deal  B. do  C. go  D. meet
63.He’s ___ sixty this year. 
A. got  B. reached  C. had  D. arrived
64.I’m ___ her off at the airport.  
A. watching  B. looking  C. seeing   D. noticing
65.Our life ___ poor. 
A. stays   B. remains  C. keeps   D. continues
66.He ___ himself between Jack and tom. 
A. was seated  B. sat  C. seated  D. was sat
67.He ____ his key at home.
   A. forgot  B. lost  C. left  D. missed
68.I ___ to persuade him not to smoke, but failed. 
A. tried  B. managed  C. had  D. had got
69.He ___ the children going into the rice field.
   A. stopped  B. kept  C. forbade  D. warned
70.He ___ on his back on the grass. 
A. lied  B. laid  C. lain  D. lay
71.Can you ___ her becoming a bus driver? 
A. think  B. imagine  C. expect  D. believe
72.You’ve changed a lot. I can hardly ___ you at first. 
A. know  B. remember  C. find out  D. recognize
73.We’ve ___ friends for many years. 
A. been   B. become  C. made  D. promised
74.He asked me to ___ him a helping hand. 
A. lend  B. borrow  C. make  D. get
75.We don’t ___ smoking here. 
A. admit  B. allow  C. agree  D. let
76.I am ___ that a film will be shown tonight. 
A. said  B. told  C. spoken  D. reported
77.Many comrades ___ in the battle. 
A. dropped  B. fell  C. lost  D. killed
78.Did you ___ milk in my tea? 
A. get  B. place  C. put  D. drop
79.Eggs ___ bad easily in summer. 
A. go  B. become  C. are  D. change
80.He didn’t come to the party though he had ___ to.
A. invited  B. promised  C. allowed  D. permitted

Keys:
1.A  2.D  3.D  4.D  5.D  6.A  7.C  8.D  9.C  10.A
11. C  12: A  13: D  14: B  15:C  16:A  17:D  18:B  19:A  20. C 
21.C  22. B  23. D   24. B  25. D  26. A 27. B  28.A  29.B  30.A 
31.D  32.A  33.C  34.A  35.C  36。D  37.C 38.B  39.B  40.B
41.A  42.D  43.A  44.D 45.C  46.D  47.A  48.A  49.D  50.A
51.A  52.B  53.B  54.A  55.D  56.A  57.B  58.C  59.A  60.C 
61.D  62.A  63.B  64.C  65.B  66.C  67.C  68.A  69.A  70.D
71.B  72.D  73.A  74.A  75.B  76.B  77.B  78.C 79.A  80.B

英语近义动词辨析80

1.That moment’s stop ____ the U.S. its leading position in the world. 
A. cost  B. lost  C. caused  D. missed
2.The boy was made to ___ for being late for school the day before yesterday. 
A. pardon  B. forgive  C. excuse  D. apologize
3.The hunter pulled out his gun! The snake was ___ to pieces on the ground.
A. broken  B. thrown  C. stricken  D. blown
4.She ___ my understanding when the teacher gave her further explanation. 
A.arrived  B. got  C. made  D. reached
5.He ____ the car to a stop at the time of hitting the tree. 
A. took  B. drew  C. drove  D. brought
6.He ___ the key in the lock and opened the door quickly. 
A. turned  B. put  C. placed  D. got
7.His eyes were ____ upon Della ,wanting to knowing more about her. 
A. fixing  B . stared  C. fixed  D. staring
8.They have ___ in love with each other at the first sight in the street when they both go shopping.
A. felt  B. filled  C. found  D. fallen
9.I shall never forget the days we ___ together in the country. 
A. worked  B. played  C. spend  D. studied
10.She _____her hair up again when she hoped to go out to see his boyfriend.  
A. did   B. made   C. got     D. kept
11.The doctor ___ me to give up smoking after he examined me. 
A. hopes  B. suggests  C. advises  D. makes
12.The boss ___ him working all day long in order to get more benefit for himself. 
A. had  B. made  C. forced  D. obliged
13.He is too young to ___ right from wrong. 
A. speak  B. talk  C. say  D. tell
14.At last he ___ teacher after he graduated from the Teacher’s College. 
A. became  B. turned  C. changed  D. grew
15.The peasants are ___ good seeds for the coming spring. 
A. picking out  B. choosing  C. selecting  D. choosing from
16.When did you ___ the day before yesterday? 
A. arrive   B. reach   C. get  D. get to
17.How long will it ___ you write the article before you hand it in? 
A. cost  B. spend  C. last  D. take
18.It’s too cold to ___ the engine .
A. begin  B. start   C. ride  D. drive
19.Will you take part in the meeting to be __ next week in Guangzhou?
A. held  B. taken place   C. had  D. happened
20.Who ___ the New World, do you know? 
A. invented  B. made  C. discovered  D. uncovered
21.Need I help you? Yes, you ____. 
A. need  B. may  C. must  D. should
22.The People’s Republic of China was ___ in 1949.
A. found  B. founded  C. built up  D. put up
23.Lao Wang is ___ as our best teacher during our high school years.
A. thought   B. looked  C. considered  D. regarded
24.When did you ___ his letter , last Monday or Friday?
A. hear from  B. receive  C. accept   D. hear
25.A new look has ___ in China in the last few years. 
A. broken out  B. taken place   C. happened   D. taken on
26.Mary is  ___ her best clothes today to see her grandmother. 
A. wearing  B. dressing  C. putting on  D. having on
27.Will you ___ me a few minutes to help with my English composition? 
A. share  B. spare  C. save  D. spend
28.He ___ from his seat when he heard somebody called his name. 
A. rose  B. stood  c. got  D. raised
29.Trains ___ more people than buses and cars.
A. take  B. carry  C. fetch  D. bring
30.Loud noises can ____ people mad .
A. drive  B. turn  C. cause  D. have
31.___ your children here next time, I want to see them. 
A. Take  B. Fetch  C. Get  D. Bring
32.The boy ____ an apology for being late to the teacher. 
A. made  B. asked  C. expressed  D. had
33.Would you like to ____ and have a cup of tea with my grandfather? 
A. call on  B. visit  C. drop in  D. see
34.She decided to ___ her studies at home because she didn’t want to go abroad. 
A. continue  B. go on  C. keep on  D. have
35.It is hard for them to ___ a good job for their poor ability of working. 
A. look for  B. find out  C. find  D. discover
36.We ___ the apple into three parts to give them each. 
A. separated  B. split  C. parted  D. divided
37.China ____ a larger population than Japan. 
A. covers  B. takes  C. has  D. makes
38.They were ___ busy working all day long. 
A. made  B. kept  C. had  D. let
39.I have been searching for my ___ key after I had meal in the restaurant. 
A. missed  B. lost  C. gone  D. disappeared
40.How I ___ I were a happy bird just like you. 
A. hope  B. wish  C. want  D. expect
41.I ___ across her in the street when I had a walk after supper.
A. came  B. went  C. met  D. saw
42.He was ___ by her beauty at the first sight. 
A. moved  B. excited  C. touched  D. struck
43.On hearing the sad news, she ___ tears.
A. burst into  b. broke out  C. cried out  D. wept with
44.She ___ the cup and broke into pieces. 
A. fell  B. felt  C. failed  D. dropped
45.The new house has not been __ yet.
A. equipped  B. provided  C. furnished  D. supplied
46.The sick man’s heart is __ fast.
A. working  B. moving  C. jumping  D. beating
47.I’m ___ to seeing my first teacher.
A. looking forward  B. expecting  C. longing  D. looking
48.The thief ___ the office without being seen. 
A. fled  B. ran away  C. ran out  D. flee from
49.Then came an ___ scream of joy after they got the first prize.
A. moved  B. moving  C. exiting  D. excited
50.Her heart had ___ for them she got to the hometown. 
A. longed   B. wanted  C. dreamed  D. waited
51.___ while the iron is hot. 
A. Strike   B. Hit  C. Beat  D. Knock
52.I found a wallet ___ on the ground and picked it up. 
A. laying  B. lying  C. lay  D. lie
53.I haven’t ___ his letter yet , though I got it for a long time.  
A. written  B. answered  C. replied  D. returned 
54.They ___ the different parts into one. 
A. united  B. connected   C. joined  D. linked
55.He got ___ in the battle with the enemy. 
A. hurt  B. harmed   C. injured   D. wounded
56.Will you __ me the favour to put on the coat because it is cold outside? 
A. do  B. make  C. give  D. have
57.Who ____ it be?  It must be Mary. 
A. must  B. can  C. should  D. may
58.He ____ his way when the concert was over.
A. did   B. found   C. made   D. took
59.Did you ___ the concert the day before yesterday?
A. attend   B. join on  C. join   D. have
60.It is well ____ to all that China is a large country with a long history. 
A. said  B. told  C. known  D. reported
61.The building is not ___ yet ,mainly because of the weather. 
A. finished  B. ended  C. done  D. completed
62.The man is hard to ___ with during the talk. 
A. deal  B. do  C. go  D. meet
63.He’s ___ sixty this year. 
A. got  B. reached  C. had  D. arrived
64.I’m ___ her off at the airport.  
A. watching  B. looking  C. seeing   D. noticing
65.Our life ___ poor. 
A. stays   B. remains  C. keeps   D. continues
66.He ___ himself between Jack and tom. 
A. was seated  B. sat  C. seated  D. was sat
67.He ____ his key at home.
   A. forgot  B. lost  C. left  D. missed
68.I ___ to persuade him not to smoke, but failed. 
A. tried  B. managed  C. had  D. had got
69.He ___ the children going into the rice field.
   A. stopped  B. kept  C. forbade  D. warned
70.He ___ on his back on the grass. 
A. lied  B. laid  C. lain  D. lay
71.Can you ___ her becoming a bus driver? 
A. think  B. imagine  C. expect  D. believe
72.You’ve changed a lot. I can hardly ___ you at first. 
A. know  B. remember  C. find out  D. recognize
73.We’ve ___ friends for many years. 
A. been   B. become  C. made  D. promised
74.He asked me to ___ him a helping hand. 
A. lend  B. borrow  C. make  D. get
75.We don’t ___ smoking here. 
A. admit  B. allow  C. agree  D. let
76.I am ___ that a film will be shown tonight. 
A. said  B. told  C. spoken  D. reported
77.Many comrades ___ in the battle. 
A. dropped  B. fell  C. lost  D. killed
78.Did you ___ milk in my tea? 
A. get  B. place  C. put  D. drop
79.Eggs ___ bad easily in summer. 
A. go  B. become  C. are  D. change
80.He didn’t come to the party though he had ___ to.
A. invited  B. promised  C. allowed  D. permitted

Keys:
1.A  2.D  3.D  4.D  5.D  6.A  7.C  8.D  9.C  10.A
11. C  12: A  13: D  14: B  15:C  16:A  17:D  18:B  19:A  20. C 
21.C  22. B  23. D   24. B  25. D  26. A 27. B  28.A  29.B  30.A 
31.D  32.A  33.C  34.A  35.C  36。D  37.C 38.B  39.B  40.B
41.A  42.D  43.A  44.D 45.C  46.D  47.A  48.A  49.D  50.A
51.A  52.B  53.B  54.A  55.D  56.A  57.B  58.C  59.A  60.C 
61.D  62.A  63.B  64.C  65.B  66.C  67.C  68.A  69.A  70.D
71.B  72.D  73.A  74.A  75.B  76.B  77.B  78.C 79.A  80.B

英语近义动词辨析80题
 
1.That moment’s stop ____ the U.S. its leading position in the world. 
A. cost  B. lost  C. caused  D. missed
2.The boy was made to ___ for being late for school the day before yesterday. 
A. pardon  B. forgive  C. excuse  D. apologize
3.The hunter pulled out his gun! The snake was ___ to pieces on the ground.
A. broken  B. thrown  C. stricken  D. blown
4.She ___ my understanding when the teacher gave her further explanation. 
A.arrived  B. got  C. made  D. reached
5.He ____ the car to a stop at the time of hitting the tree. 
A. took  B. drew  C. drove  D. brought
6.He ___ the key in the lock and opened the door quickly. 
A. turned  B. put  C. placed  D. got
7.His eyes were ____ upon Della ,wanting to knowing more about her. 
A. fixing  B . stared  C. fixed  D. staring
8.They have ___ in love with each other at the first sight in the street when they both go shopping.
A. felt  B. filled  C. found  D. fallen
9.I shall never forget the days we ___ together in the country. 
A. worked  B. played  C. spend  D. studied
10.She _____her hair up again when she hoped to go out to see his boyfriend.  
A. did   B. made   C. got     D. kept
11.The doctor ___ me to give up smoking after he examined me. 
A. hopes  B. suggests  C. advises  D. makes
12.The boss ___ him working all day long in order to get more benefit for himself. 
A. had  B. made  C. forced  D. obliged
13.He is too young to ___ right from wrong. 
A. speak  B. talk  C. say  D. tell
14.At last he ___ teacher after he graduated from the Teacher’s College. 
A. became  B. turned  C. changed  D. grew
15.The peasants are ___ good seeds for the coming spring. 
A. picking out  B. choosing  C. selecting  D. choosing from
16.When did you ___ the day before yesterday? 
A. arrive   B. reach   C. get  D. get to
17.How long will it ___ you write the article before you hand it in? 
A. cost  B. spend  C. last  D. take
18.It’s too cold to ___ the engine .
A. begin  B. start   C. ride  D. drive
19.Will you take part in the meeting to be __ next week in Guangzhou?
A. held  B. taken place   C. had  D. happened
20.Who ___ the New World, do you know? 
A. invented  B. made  C. discovered  D. uncovered
21.Need I help you? Yes, you ____. 
A. need  B. may  C. must  D. should
22.The People’s Republic of China was ___ in 1949.
A. found  B. founded  C. built up  D. put up
23.Lao Wang is ___ as our best teacher during our high school years.
A. thought   B. looked  C. considered  D. regarded
24.When did you ___ his letter , last Monday or Friday?
A. hear from  B. receive  C. accept   D. hear
25.A new look has ___ in China in the last few years. 
A. broken out  B. taken place   C. happened   D. taken on
26.Mary is  ___ her best clothes today to see her grandmother. 
A. wearing  B. dressing  C. putting on  D. having on
27.Will you ___ me a few minutes to help with my English composition? 
A. share  B. spare  C. save  D. spend
28.He ___ from his seat when he heard somebody called his name. 
A. rose  B. stood  c. got  D. raised
29.Trains ___ more people than buses and cars.
A. take  B. carry  C. fetch  D. bring
30.Loud noises can ____ people mad .
A. drive  B. turn  C. cause  D. have
31.___ your children here next time, I want to see them. 
A. Take  B. Fetch  C. Get  D. Bring
32.The boy ____ an apology for being late to the teacher. 
A. made  B. asked  C. expressed  D. had
33.Would you like to ____ and have a cup of tea with my grandfather? 
A. call on  B. visit  C. drop in  D. see
34.She decided to ___ her studies at home because she didn’t want to go abroad. 
A. continue  B. go on  C. keep on  D. have
35.It is hard for them to ___ a good job for their poor ability of working. 
A. look for  B. find out  C. find  D. discover
36.We ___ the apple into three parts to give them each. 
A. separated  B. split  C. parted  D. divided
37.China ____ a larger population than Japan. 
A. covers  B. takes  C. has  D. makes
38.They were ___ busy working all day long. 
A. made  B. kept  C. had  D. let
39.I have been searching for my ___ key after I had meal in the restaurant. 
A. missed  B. lost  C. gone  D. disappeared
40.How I ___ I were a happy bird just like you. 
A. hope  B. wish  C. want  D. expect
41.I ___ across her in the street when I had a walk after supper.
A. came  B. went  C. met  D. saw
42.He was ___ by her beauty at the first sight. 
A. moved  B. excited  C. touched  D. struck
43.On hearing the sad news, she ___ tears.
A. burst into  b. broke out  C. cried out  D. wept with
44.She ___ the cup and broke into pieces. 
A. fell  B. felt  C. failed  D. dropped
45.The new house has not been __ yet.
A. equipped  B. provided  C. furnished  D. supplied
46.The sick man’s heart is __ fast.
A. working  B. moving  C. jumping  D. beating
47.I’m ___ to seeing my first teacher.
A. looking forward  B. expecting  C. longing  D. looking
48.The thief ___ the office without being seen. 
A. fled  B. ran away  C. ran out  D. flee from
49.Then came an ___ scream of joy after they got the first prize.
A. moved  B. moving  C. exiting  D. excited
50.Her heart had ___ for them she got to the hometown. 
A. longed   B. wanted  C. dreamed  D. waited
51.___ while the iron is hot. 
A. Strike   B. Hit  C. Beat  D. Knock
52.I found a wallet ___ on the ground and picked it up. 
A. laying  B. lying  C. lay  D. lie
53.I haven’t ___ his letter yet , though I got it for a long time.  
A. written  B. answered  C. replied  D. returned 
54.They ___ the different parts into one. 
A. united  B. connected   C. joined  D. linked
55.He got ___ in the battle with the enemy. 
A. hurt  B. harmed   C. injured   D. wounded
56.Will you __ me the favour to put on the coat because it is cold outside? 
A. do  B. make  C. give  D. have
57.Who ____ it be?  It must be Mary. 
A. must  B. can  C. should  D. may
58.He ____ his way when the concert was over.
A. did   B. found   C. made   D. took
59.Did you ___ the concert the day before yesterday?
A. attend   B. join on  C. join   D. have
60.It is well ____ to all that China is a large country with a long history. 
A. said  B. told  C. known  D. reported
61.The building is not ___ yet ,mainly because of the weather. 
A. finished  B. ended  C. done  D. completed
62.The man is hard to ___ with during the talk. 
A. deal  B. do  C. go  D. meet
63.He’s ___ sixty this year. 
A. got  B. reached  C. had  D. arrived
64.I’m ___ her off at the airport.  
A. watching  B. looking  C. seeing   D. noticing
65.Our life ___ poor. 
A. stays   B. remains  C. keeps   D. continues
66.He ___ himself between Jack and tom. 
A. was seated  B. sat  C. seated  D. was sat
67.He ____ his key at home.
   A. forgot  B. lost  C. left  D. missed
68.I ___ to persuade him not to smoke, but failed. 
A. tried  B. managed  C. had  D. had got
69.He ___ the children going into the rice field.
   A. stopped  B. kept  C. forbade  D. warned
70.He ___ on his back on the grass. 
A. lied  B. laid  C. lain  D. lay
71.Can you ___ her becoming a bus driver? 
A. think  B. imagine  C. expect  D. believe
72.You’ve changed a lot. I can hardly ___ you at first. 
A. know  B. remember  C. find out  D. recognize
73.We’ve ___ friends for many years. 
A. been   B. become  C. made  D. promised
74.He asked me to ___ him a helping hand. 
A. lend  B. borrow  C. make  D. get
75.We don’t ___ smoking here. 
A. admit  B. allow  C. agree  D. let
76.I am ___ that a film will be shown tonight. 
A. said  B. told  C. spoken  D. reported
77.Many comrades ___ in the battle. 
A. dropped  B. fell  C. lost  D. killed
78.Did you ___ milk in my tea? 
A. get  B. place  C. put  D. drop
79.Eggs ___ bad easily in summer. 
A. go  B. become  C. are  D. change
80.He didn’t come to the party though he had ___ to.
A. invited  B. promised  C. allowed  D. permitted
Keys:
1.A  2.D  3.D  4.D  5.D  6.A  7.C  8.D  9.C  10.A
11. C  12: A  13: D  14: B  15:C  16:A  17:D  18:B  19:A  20. C 
21.C  22. B  23. D   24. B  25. D  26. A 27. B  28.A  29.B  30.A 
31.D  32.A  33.C  34.A  35.C  36。D  37.C 38.B  39.B  40.B
41.A  42.D  43.A  44.D 45.C  46.D  47.A  48.A  49.D  50.A
51.A  52.B  53.B  54.A  55.D  56.A  57.B  58.C  59.A  60.C 
61.D  62.A  63.B  64.C  65.B  66.C  67.C  68.A  69.A  70.D
71.B  72.D  73.A  74.A  75.B  76.B  77.B  78.C 79.A  80.B
 

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 全屏 打印 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多