分享

一般将来时专项练习

 英语网 2011-07-09

Unit  1 Playing sports 

一般将来时专项练习

一、单项选择。

(   ) 1.  There __________ a meeting tomorrow afternoon.

         A. will be going to               B. will going to be

         C. is going to be                 D. will go to be

(   ) 2.  Charlie ________ here next month.

         A. isnt working                 B. doesnt working

         C. isnt going to working        D. wont work

(   ) 3.  He ________ very busy this week, he ________ free next week.

         A. will be; is                    B. is; is

         C. will be; will be               D. is; will be

(   ) 4.  There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

         A. was                            B. is going to have

         C. will have                      D. is going to be

(   ) 5.  ________ you ________ free tomorrow?

        No. I ________ free the day after tomorrow.

         A. Are; going to; will            B. Are; going to be; will

         C. Are; going to; will be         D. Are; going to be; will be

(   ) 6.  Mother ________ me a nice present on my next birthday.

         A. will gives                     B. will give

         C. gives                          D. give

(   ) 7.  Shall I buy a cup of tea for you?

        ________. (不,不要。)

         A. No, you wont.                B. No, you arent.

         C. No, please dont.             D. No, please.

(   ) 8.  Where is the morning paper?

        I ________ if for you at once.

         A. get                            B. am getting

         C. to get                         D. will get

(   ) 9.  ________ a concert next Saturday?

         A. There will be                  B. Will there be

         C. There can be                   D. There are

(   ) 10. If they come, we ________ a meeting.

         A. have                           B. will have

         C. had                            D. would have

(   ) 11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

         A. gives                          B. gave

         C. will giving                    D. is going to giving

(   ) 12. He ________ to us as soon as he gets there.

         A. writes                         B. has written

         C. will write                     D. wrote

(   ) 13. He ________ in three days.

         A. coming back                     B. came back

         C. will come back                  D. is going to coming back

(   ) 14. If it ________ tomorrow, well go roller-skating.

         A. isnt rain                     B. wont rain

         C. doesnt rain                   D. doesnt fine

(   ) 15. Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

        No, ________ (不去).

          A. they willnt.                  B. they wont.

          C. they arent.                   D. they dont.

(   ) 16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

          A. will; go                        B. do; go

          C. will; going                     D. shall; go

(   ) 17. We ________ the work this way next time.

          A. do                              B. will do

          C. going to do                     D. will doing

(   ) 18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

          A. will fly; will go               B. will fly; goes

          C. is going to fly; will goes      D. flies; will go

(   ) 19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

          A. will watching                   B. watches

          C. is watching                     D. is going to watch

(   ) 20. There ________ a birthday party this Sunday.

          A. shall be                        B. will be

          C. shall going to be               D. will going to be

(   ) 21. They ________ an English evening next Sunday.

          A. are having                      B. are going to have

          C. will having                     D. is going to have

(   ) 22. ________ you ________ free next Sunday?

          A. Will; are                       B. Will; be

          C. Do; be                          D. Are; be

(   ) 23. He ________ there at ten tomorrow morning.

          A. will                            B. is

          C. will be                         D. be

(   ) 24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

          A. Are; going to borrow            B. Is; going to borrow

          C. Will; borrows                   D. Are; going to borrows

(   ) 25. Shall I come again tomorrow afternoon?

        ________ (好的).

          A. Yes, please                     B. Yes, you will.

          C. No, please.                     D. No, you wont.

(   ) 26. It ________ the year of the horse next year.

          A. is going to be                  B. is going to

          C. will be                         D. will is

(   ) 27. ________ open the window?

          A. Will you please                 B. Please will you

          C. You please                      D. Do you

(   ) 28. Lets go out to play football, shall we?

        OK. I ________.

           A. will coming                    B. be going to come

           C. come                           D. am coming

(   ) 29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes                          B. will take

           C. spends                         D. will spend

(   ) 30. The train ________ at 11.

           A. going to arrive                B. will be arrive

           C. is going to                    D. is arriving

二、动词填空。

1. I ______leavein a minute. I ______finishall my work before I ______ leave.

2. How long _____ you _____studyin our country?

 I _____planto be here for about one more year.

 I _____hopeto visit the other parts of your country.

 What ______ you ______doafter you ______leavehere?

 I ______returnhome and ______geta job.

3. I ______betired. I ______goto bed early tonight.

4. Marys birthday is next Monday, her mother _____giveher a present.

5. It is very cold these days. It ______snowsoon.

6. _____ you _____behere this Saturday?

 No. I ______visitmy teacher.

7. ______ I ______getyou a copy of todays newspaper?

 Thank you.

8. I am afraid there ______bea meeting this afternoon. I cant join you.

9. Mike ______believe, notthis until he ______seeit with his own eyes.

10. Most of us dont think their team ______win.

、句型转换。

1. People in the north often go skating in winter. next winter

 

2. There are two cinemas in that town. next year

 

3. He comes back late.in two days

 

4. She is a conductor of a train.soon

 

5. Li Ming is ten years old.next year

 

6. I sometimes write to my mother in the evening.tonight

 

7. He went there by plane.some day next year

 

8. China is a modern and strong country.in twenty years

 

9. Do you study hard?from now on

 

10. She didnt speak English at the meeting.before long

 

 

参考答案:

一、单项选择。

1. C    2. D     3. D     4.D     5. D     6. B     7. C     8. D    

9. B    10. B    11. D    12. C    13. C    14. C    15. B    16. D   

17. B   18. A    19. D    20. B    21. B    22. B    23. C    24. B   

25. A   26. A    27. A     28. D   29. B    30. D

二、动词填空。

1. am leaving ; will finish ; leave    

2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will          4. will give             5. will snow

6. Will , be ; will visit                      7. Shall ; get

8. will be          9. won’t believe ; sees    10. will win

三、句型转换。

1. People in the north will go skating next winter.

2. There will be two cinemas in that town next year.

3. He will come back late in two days.

4. She will be a conductor of a train soon.

5. Li Ming will be ten years old next year.

6. I will write to my mother tonight.

7. He will go there by plane some day next year.

8. China will be a modern and strong country in twenty years.

9. Will you study hard from now on?

10. She won’t speak English at the meeting before long.

 

 

 

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 全屏 打印 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多