分享

吐吐希腊人的英语水平

 动感希腊语 2021-08-18
今天是周一,大家过的还愉快么?在正式学习希腊语之前,大家先来听听我八卦一下希腊人。

在希腊,孩子的第一外语一定是英语,希腊人普遍承认“不会说英语那你就是个0”,所以,希腊的语言学习培训班非常多,孩子就读公立学校的父母多半会选择给孩子在报一个英语班。

普遍的说法是希腊的英语普及程度很高,那么希腊人等英语到底说的怎么样呢?坦率说,好的有,不好的是大多数。我有个简单的判断标准是:一、是不是希腊文英文混着说?二、是不是只会说不会写。

大家都知道,说英文不怕带有口音,英文就算在英国、美国也有多种口音,但希腊最大的问题是,很多英语单词来源于希腊语,所以如果你同时学两种语言,你会发现很多英语单词和希腊语单词发音很像,希腊人当不会说哪个英文词时就会直接用希腊文发音去说英文,以此蒙混过关,于是就让人很迷惑,他们说的到底是哪国的英语。

再说希腊人的英文书写,希腊文讲究小而圆为美,所以希腊本土英语老师教的英文书写都是希腊字母的风格。还有一点佐证就是,很多希腊人是会说不会写,他们习惯于英文希腊文混着蒙人,但当你让他们写出来时,几乎都写不出来或写得不正确。上到银行职员,下到小店老板都一个样,不敢恭维。


我之所以给出这么武断的结论,只是因为我的经历真的是这样的。英文好的,多半都有离开希腊本土生活的经历。越处于社会下层的英文越不好,很多时候会希英混着用,这时就最能体现希腊语的优势,呵呵。

那什么才算好?我认为真正学好了一门语言,一定是腔调、书写以及思维都接近那门语言才算好。

好嘞,八卦到此结束,我们来学希腊语吧!

下文我摘自Ket希腊官网,是在讲如果你不会英文该如何引导孩子学习英文。

我读后觉得学任何一种语言都可以参考这些引导方法,所以分享给大家,希望对大家有所启发!

Τι γίνεται αν δεν ξέρω καθόλου Αγγλικά; Μπορώ και πάλι να βοηθήσω το παιδί μου;

Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να μάθετε Αγγλικά, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας. Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το βοηθήσετε ακόμα κι αν δεν μιλάτε εσείς Αγγλικά.

Ζητήστε από το παιδί σας να σας διδάξει εκείνο Αγγλικά. Στην πολυετή μου πείρα ως εκπαιδευτικός, ένα πράγμα που έχω σίγουρα παρατηρήσει είναι ότι στα μικρά παιδιά αρέσει πολύ να παίζουν το ρόλο του δασκάλου. Έτσι όχι μόνο θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας («Ξέρω περισσότερα από τη μαμά και τον μπαμπά!»), αλλά θα του δώσει και ένα κίνητρο να μιλήσει Αγγλικά. Δείτε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να σας μάθει τις αγγλικές λέξεις που ξέρει:

Ζητήστε του να σας «ξεναγήσει» στο σπίτι ή στο δωμάτιό του: π.χ. «This is the bathroom», «This is the kitchen», «This is my bedroom / my bed / my toys / my cat» κλπ.
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνει επανάληψη στο πώς λέγονται τα ζώα, τα μέσα μεταφοράς, οι αριθμοί και τα χρώματα στα Αγγλικά είναι να του ζητήσετε να σας περιγράψει, να μετρήσει ή να τακτοποιήσει τα παιχνίδια του, π.χ. «it’s a fish», «it’s blue» / «it’s a dog», «it’s brown» / «two trains», «three cars» / «big blocks», «small blocks» κλπ.

Ανοίξτε τις ντουλάπες και τα συρτάρια με τα ρούχα και δείτε τα μαζί. Ρωτήστε το αν ξέρει να σας πει πώς λέγονται τα είδη των ρούχων στα Αγγλικά: «pants», «socks», «vest», «trousers», «jumper», «t-shirt», «skirt», «dress», «shoes», «scarf», «hat» κλπ.

Πείτε στο παιδί σας να σας «ξεναγήσει» στο πάρκο και να σας λέει ό,τι βλέπετε στα Αγγλικά: «swings», «slide», «sand», «tree», «grass», «flower», «ant», «bird», «stone» κλπ.

Ζητήστε από το παιδί σας να ζωγραφίσει μια εικόνα και να σας την περιγράψει. Έτσι θα κάνει εξάσκηση στα επίθετα στα Αγγλικά με ευχάριστο τρόπο: π.χ. «This is a cat», «The cat is happy», «This is a house», «The house is big», «This is a tree», «The tree is green».

Πείτε στο παιδί σας να καθίσει στη «θέση του δασκάλου» και να σας διαβάσει το αγαπημένο του παραμύθι. Ακόμα κι αν δεν ξέρει να διαβάσει όλες τις λέξεις ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εικόνες για να θυμηθεί την ιστορία.

Ζητήστε από το παιδί σας να σας μάθει το αγαπημένο του τραγούδι και τις κινήσεις που το συνοδεύουν. Θα διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο αν κάνετε επίτηδες λάθος τις λέξεις και τις κινήσεις. Στοιχηματίζω ότι το παιδί σας θα σας διορθώσει αμέσως!

更多文章,请单击动感希腊语这一年


-Τέλος-



    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多