分享

周二吃吃喝喝那点事儿——小心脚了,您内

 动感希腊语 2021-08-18

说起分享这篇文字的缘由还得从我这个海鲜控说起。我常常想,人的口味天生的成分很大,比如说我就特别偏爱海鲜,而与我的家人却对海鲜不感冒,从小到大每次吃海鲜好像都是有我最开心,最满足。
所以,当我花了5欧在希腊码头买到一堆海胆时,我简直开心得快疯掉了!以至于加工处理时的所有痛苦压根就察觉不到。


过去的一年我没有再吃到海胆,原因不说大家也知道,唉,疫情这把刀是硬生生的割掉了这个心头好。


当然疫情也带来很多新的发展,比如说网络购物。这个希腊落后我们国内真真不是一星半点,而是很大很大一大截,完全就是把希腊甩在大大大后边。结果这个疫情导致希腊人被迫网上消费,哈哈,网络购物被迫快马加鞭,这怎么说都是意外的收获。


于是我搜了搜,结果如下:


看着价格,我咽了咽口水,还是算了吧。这400多人民币一斤的海胆,在这疫情大难面前,我也挺难的,就不为GDP做贡献了,抱歉了已经处于死亡状态的希腊餐饮业。


但是我决定下单买点这个解解馋,哈哈哈,请体谅一个吃货的心情哈!


可是我好像貌似又被收了智商税,这50克12.69,那500克岂不是126.90?


呃,那什么我已经下单了,老公你就别算了哈!

真怀念早起赶码头的日子!



刚刚打捞上来的新鲜海货买回家够我娃耍上一阵子,就连我这个只爱吃,不爱下厨房的吃货都觉得自己做玩的乐趣更大。


更何况吃起来还实惠,在自己家吃时只管享受美味,还不必刻意保持淑女形象,哈哈哈,那是一个吃货的爽,也只有吃货能懂哈!

现在的我最盼疫情赶紧结束,让我这夏天能正常去码头买海胆!拜托啦!


在这里我要提醒大家,在希腊海边玩耍时一定要小心,千万不要踩到海胆。希腊近海处海胆就很常见,大家一定留神,万一踩到了那可真的又疼又危险呢!


如果不幸中招该怎么办呢?

今天分享的这篇文字里有提到哦,大家赶快去找找看吧!


Η διατροφική αξία του αχινού


Ένας διατροφικός θησαυρός, όχι τόσο γνωστός για τη πλούσια θρεπτική του αξία, κρύβεται στις Ελληνικές θάλασσες (κι όχι μόνο)…

Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους μας αχινό, ένα μικρό θαλάσσιο ζώο, με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που εξωτερικά φέρει αγκάθια και εσωτερικά κρύβει μία πολύτιμη θρεπτικά τροφή, με τη μορφή πορτοκαλοκόκκινων αυγών.

Γιατί να φάτε αχινούς;

Τα αυγά του αχινού είναι το βρώσιμο μέρος του ζώου τα οποία αποτελούν και σπουδαία πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αποδίδοντας περίπου 170 θερμίδες /100γρ. Αν θέλετε λοιπόν να αντικαταστήσετε την πρωτεΐνη που λαμβάνετε από το κρέας, τα αυγά ή τα ψάρια…θα μπορούσατε να τολμήσετε να δοκιμάσετε τα αυγά του αχινού, σαν μία πολύ καλή εναλλακτική και ιδιαίτερα γευστική επιλογή.


Εκτός από τη σημαντική περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη, οι αχινοί αποτελούν και πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, η επαρκής πρόσληψη και κατανάλωση των οποίων έχει φανεί να έχει σημαντική καρδιοπροστατευτική δράση .


Ο ψευδάργυρος φαίνεται να περιέχεται σε μεγάλο βαθμό στα αυγά του αχινού, αποδίδοντας του μία σημαντική δράση στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ιχνοστοιχείο αυτό βοηθά επίσης, στην ενίσχυση της όσφρησης αλλά και της γεύσης.


Μπορούν να καταναλωθούν

· ωμοί με λίγο λεμονάκι, η γνωστή αχινοσαλάτα
· βραστοί,
· ως σούπα, η γνωστή αχινόσουπα,
· γεμιστοί με λαχανικά, ρύζι και ελαιόλαδο,
· ή ως συστατικό της αγαπημένης σας μακαρονάδας με κόκκινη σάλτσα


Προτιμήστε τους κόκκινους καθώς είναι πιο νόστιμοι και αποφύγετε αυτούς που είναι κολλημένοι σε άγκυρες ή σε μεταλλικές σημαδούρες γιατί κατηγορούνται συχνά για δηλητηριάσεις.


Γνωρίζετε ότι

Σημαντικό ρόλο στη γευστική αλλά και θρεπτική αξία των αχινών παίζει ο κύκλος του φεγγαριού, ο οποίος μάλιστα, λειτουργεί σαν οδηγός για την κατάλληλη ημέρα κατανάλωσης του. «Αχινιοί φεγγαρόφωτοι» λέει ο λαός. Κι αυτό γιατί όταν έχει πανσέληνο (ολόγιομο φεγγάρι) είναι γεμάτοι και οι αχινοί. Αντίστοιχα, όταν είναι άδειο, είναι άδειοι και οι αχινοί.


Μη χάνετε λοιπόν άλλο χρόνο λοιπόν, δοκιμάστε τον αχινό στις καλοκαιρινές σας διακοπές και ωφεληθείτε όχι μόνο από τη γεύση του αλλά και από τη διατροφική του αξία! Κι αν τυχόν σας μπει κανένα αγκαθάκι, ρίξτε λίγο λάδι και όλα θα διορθωθούν!

最后告诉大家,吃海胆希腊人是有专用工具的!要不要你也赶紧备一个!

    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多