分享

Day 404 地中海式香煎海鲈鱼 外酥里嫩美味不可挡

 黄金想当然 2021-05-08
您好!

Καλώς ήρθατε!

欢迎来到”希游记朗读营“。

让我们静下图片来学习希腊语。

在希游记之旅上你我结伴同行。

Πάμε!图片图片图片

版权声明

本文首发自微信公众账号:希游记朗读营

无需授权即可转载,但请自觉保留以上版权声明

原创不易,请多转发点赞


希 游 记
美食专栏

图片

鲜美的香煎海鲈鱼,

搭配地中海特色的西红柿香草酱汁,

会碰撞💥出什么火花

试过才知晓图片图片

图片
图片

υλικά: λαβράκι, ελαιόλαδο ή βούτυρο, ντομάτες (πελτές), κρεμμύδι, μυρωδικά, αλάτι & πιπέρι

食材:海鲈鱼,橄榄油或黄油,西红柿酱,大蒜, 香草🌿,盐&胡椒粉,

图片
图片

Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο ή λιώνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε μέσα τα λαβράκια. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα ψάρια να μαγειρευτούν (να βράσουν) για περίπου 10 λεπτά αν είναι φιλέτα, λίγο παραπάνω αν είναι ολόκληρα τα ψάρια.

在平底锅里放橄榄油或融化些黄油,放入鲈鱼,两面煎。过一小会儿,加入少许切碎的洋葱以及盐和胡椒粉。盖上锅盖,如果是鱼片的话,焖煮约10分钟;如果是整条鱼,稍微多煮些。

图片

Βγάζουμε τα ψάρια σε ένα πιάτο και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε στο ίδιο τηγάνι τη σάλτσα μας. Το τηγάνι έχει ήδη μέσα τα κρεμμύδια από πριν. Προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί, σάλτσα (πελτέ) ντομάτας και όποιο μυρωδικό μας αρέσει, για παράδειγμα εστραγκόν, ή μαϊντανό, ή άνηθο, ή δενδρολίβανο. Προσθέτουμε και λίγο βούτυρο άμα θέλουμε και τσιγαρίζουμε για λίγη ώρα.

将鱼捞出放在盘子上,在同一锅中准备调味酱汁。锅里已经有之前放入的洋葱,再加点白葡萄酒,西红柿酱和按个人口味放入香草🌿,例如龙蒿,欧芹,莳萝或迷迭香。如果喜欢的话还可以加一点黄油,然后翻炒一会儿。

图片

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ψάρια και άμα θέλουμε σερβίρουμε με λεμόνι. Έτοιμα! Τα τηγανητά ψάρια είναι πολύ εύκολα και τρώγονται και σκέτα. Αυτή είναι μια γρήγορη μεσογειακή σάλτσα που μπορούμε να βάλουμε από πάνω αν θέλουμε. Τα λαβράκια είναι πολύ νόστιμα ψάρια και σε καλή τιμή. Στην Ελλάδα αν πετύχουμε κάποια πολύ καλή ευκαιρία λέμε 'έπιασα λαβράκι!'. Καλή όρεξη!

将调味酱汁淋在鱼上,可以搭配柠檬🍋享用。完成!煎鱼很容易烹制,不用酱汁也超级好吃。我们介绍的这种酱汁是地道的地中海调味料,做起来很快。海鲈鱼味道鲜美,价格也很美丽。在希腊,如果碰上好运气了(或者得到了自己追求的东西),我们会说“我抓到鲈鱼了!”。

图片

图片来源:网络

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多