分享

来自心理咨询师的信

 动感希腊语 2021-08-18


朋友之一是个心理咨询师,就算在这个异常艰难的2020她依然每天忙碌的工作。
希腊的学校都配有心理咨询师。
朋友也说每天预约的人都很多。
看来需要心理咨询的很很多啊。

其实我一直挺佩服心理咨询师的,我觉得一个合格的心理咨询师一定是内心非常强大的,强大到可以容纳无数陌生人的最难堪的负面情绪,强大到自己能够在走出办公室的那一刻也走出心理咨询师的身份,走进自己的生活,强大到可以在黑暗和现实间自由穿梭。

今天分享的是心理咨询师朋友平台上的一个咨询案例,没有狗血没有噱头,放在这里是因为每个妈妈都会经历这样一个过程,这个问题其实非常有代表性,朋友的回答也非常希腊人。同时我从一个希腊语学习的角度出发,把这些地道的希腊语表达分享给大家。

Κάντε την ερώτησή σας στους ειδικούς

Ερώτηση:

Θέλω να ρωτήσω: η κόρη μου είναι 4 χρόνων και θέλει να κοιμάμαι μαζί της. Αλλά έχω ένα κακό, δεν μπορώ να σηκωθώ όταν κοιμάται η μικρή γιατί κοιμάμαι και εγώ δίπλα της. Θέλω να ρωτήσω αν είναι σωστό αυτό;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το μεγάλωμα των παιδιών είναι μια πολυσύνθετη πορεία η οποία έχει μοναδικά στοιχεία. Δεν υπάρχει καμία ιστορία που να είναι ίδια με κάποια άλλη, κανένα παιδί ίδιο με κάποιο άλλο και κανένας άνθρωπος όπου δεν είναι μοναδικός.

Έτσι, λοιπόν, εσείς για τους δικούς σας λόγους αποφασίσατε να κοιμάστε μέχρι σήμερα με την κόρη σας. Θέτετε στο παρόν το ερώτημα εάν μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο ή εάν χρειάζεται κάτι να αλλάξετε. Δεν έχει νόημα να μελετήσετε το ερώτημα αυτό υπό τη σκοπιά του σωστού ή λάθους. Αυτό που επιθυμείτε είναι το καλό. Τόσο για εσάς όσο και για την κόρη σας.

Καλό για την κόρη σας θα ήταν όσο μεγαλώνει να αναπτύσσεται και η αυτονόμηση της σε πολλά επίπεδα, και σε αυτό του ύπνου. Καλό για εσάς θα ήταν να έχετε προσωπικό χρόνο που θα τον απολαμβάνετε μόνος σας ή με άλλα αγαπητά πρόσωπα όπως η σύντροφός σας.

Με γνώμονα λοιπόν το κοινό σας συμφέρον αποφασίζετε πως θέλετε να προχωρήσετε και με συνέπεια και σταθερότητα βοηθάτε και την κόρη σας να προσαρμοστεί στα νέα σας δεδομένα.

Σας ευχαριστώ.



-Τέλος-



    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多